Kinder-juustokakku lasissa
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yllätä kinderkakulla! Helpot laseihin kootut suklaajuustokakut ovat makea päätös pääsiäisaterialle. Välty kiireeltä valmistamalla juustokakut laseihin hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Nämä kinder-jälkiruoat voit tehdä jääkaappiin odottamaan vaikka jo edellisenä päivänä.
| Keksimurupohja | |
|---|---|
| 6 kpl | digestivekeksiä |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1 tl | kaakaojauhetta |
| Kindertäyte | |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 126 g | (1 pkt/6 kpl) maitosuklaapatukoita (kinder maxi) |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| kaakaojauhetta | |
- 1.
Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun ja kaakaon kanssa kulhossa. Painele keksimuru lasien pohjalle.
- 2.
Vaahdota huoneenlämpöinen mascarpone ja kerma kulhossa. Pilko 5 suklaapatukkaa toiseen kulhoon ja sulata ne varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Säästä yksi patukka koristeeksi. Sekoita sulatettu suklaa ja vaniljasokeri vaahtoon. Pursota tai lusikoi täyte keksipohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
- 3.
Rouhi jäljelle jäänyt suklaapatukka. Koristele annokset suklaarouheella ja siivilöi kaakaojauhetta pinnalle.
Kinder-juustokakku lasissa
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Yllätä kinderkakulla! Helpot laseihin kootut suklaajuustokakut ovat makea päätös pääsiäisaterialle. Välty kiireeltä valmistamalla juustokakut laseihin hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Nämä kinder-jälkiruoat voit tehdä jääkaappiin odottamaan vaikka jo edellisenä päivänä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Keksimurupohja | |
| 6 kpl | digestivekeksiä |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1 tl | kaakaojauhetta |
Kindertäyte | |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | vispikermaa |
| 126 g | (1 pkt/6 kpl) maitosuklaapatukoita (kinder maxi) |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| kaakaojauhetta | |
Valmistus
- 1
Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun ja kaakaon kanssa kulhossa. Painele keksimuru lasien pohjalle.
Määrä Ainesosa 6 kpl digestivekeksiä 25 g voita tai margariinia 1 tl kaakaojauhetta - 2
Vaahdota huoneenlämpöinen mascarpone ja kerma kulhossa. Pilko 5 suklaapatukkaa toiseen kulhoon ja sulata ne varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Säästä yksi patukka koristeeksi. Sekoita sulatettu suklaa ja vaniljasokeri vaahtoon. Pursota tai lusikoi täyte keksipohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 2 dl vispikermaa 126 g (1 pkt/6 kpl) maitosuklaapatukoita (kinder maxi) 1 tl vaniljasokeria - 3
Rouhi jäljelle jäänyt suklaapatukka. Koristele annokset suklaarouheella ja siivilöi kaakaojauhetta pinnalle.
Määrä Ainesosa kaakaojauhetta
Vinkki: Koristele juustokakut tuoreilla vadelmilla.
Ravintosisältö
649
Energiaa kcal
2716
Energiaa kj
58,0 g
Rasvaa
35,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
649
Energiaa kcal
2716
Energiaa kj
58,0 g
Rasvaa
35,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kaakaojauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























