Paistettu appelsiinijuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paistetussa appelsiinijuustokakussa yhdistyy appelsiinien raikkaus ja tuorejuuston täyteläisyys. Samettisen pehmeä juustokakku syntyy, kun se saa jäähtyä lempeästi uunin jälkilämmössä.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 200 g | digestivekeksejä |
| 75 g | voita |
| Täyte | |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 3 kpl | kananmunaa |
| Lisäksi | |
| appelsiinia | |
- 1.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
- 2.
Murskaa keksit vahvassa muovipussissa. Sulata voi, pese ja raasta yhden appelsiinin kuori ja sekoita ne keksimurun joukkoon. Paine seos vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3.
Pese ja raasta toisen appelsiinin kuori. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (1/2 dl).
- 4.
Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauho, appelsiininmehu ja kuoriraaste tasaiseksi. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon.
- 5.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisen uunin alatasolla tunti. Peitä kakku leivinpaperilla, jos pinta meinaa tummua liikaa.
- 6.
Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja jätä kakku uuniin jäähtymään.
- 7.
Peitä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku foliolla ja siirrä jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.
- 8.
Irrota kakku vuoasta ja koristele appelsiinipaloilla tai -viipaleilla.
Paistettu appelsiinijuustokakku
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Paistetussa appelsiinijuustokakussa yhdistyy appelsiinien raikkaus ja tuorejuuston täyteläisyys. Samettisen pehmeä juustokakku syntyy, kun se saa jäähtyä lempeästi uunin jälkilämmössä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 200 g | digestivekeksejä |
| 75 g | voita |
Täyte | |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 3 kpl | kananmunaa |
Lisäksi | |
| appelsiinia | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
- 2
Murskaa keksit vahvassa muovipussissa. Sulata voi, pese ja raasta yhden appelsiinin kuori ja sekoita ne keksimurun joukkoon. Paine seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Määrä Ainesosa 200 g digestivekeksejä 75 g voita 1 kpl appelsiini (luomu) - 3
Pese ja raasta toisen appelsiinin kuori. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (1/2 dl).
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini (luomu) - 4
Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauho, appelsiininmehu ja kuoriraaste tasaiseksi. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon.
Määrä Ainesosa 400 g maustamatonta tuorejuustoa 150 g ranskankermaa 1 dl sokeria 1 rkl perunajauhoja 3 kpl kananmunaa - 5
Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisen uunin alatasolla tunti. Peitä kakku leivinpaperilla, jos pinta meinaa tummua liikaa.
- 6
Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja jätä kakku uuniin jäähtymään.
- 7
Peitä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku foliolla ja siirrä jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.
- 8
Irrota kakku vuoasta ja koristele appelsiinipaloilla tai -viipaleilla.
Määrä Ainesosa appelsiinia
Vinkki: Kakku ei halkea yhtä herkästi, kun kaikki ainekset ovat aloitettaessa huoneenlämpöisiä.
Ravintosisältö
286
Energiaa kcal
1198
Energiaa kj
22,2 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,9 g
Hiilihydraatteja
13,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
286
Energiaa kcal
1198
Energiaa kj
22,2 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,9 g
Hiilihydraatteja
13,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g digestivekeksejä, appelsiinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























