Paistettu appelsiinijuustokakku
Ainekset
Valmistus
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa keksit vahvassa muovipussissa. Sulata voi, pese ja raasta yhden appelsiinin kuori ja sekoita ne keksimurun joukkoon. Paine seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Pese ja raasta toisen appelsiinin kuori. Purista puolikkaan appelsiinin mehu (1/2 dl).
Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, perunajauho, appelsiininmehu ja kuoriraaste tasaiseksi. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175-asteisen uunin alatasolla tunti. Peitä kakku leivinpaperilla, jos pinta meinaa tummua liikaa.
Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja jätä kakku uuniin jäähtymään.
Peitä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku foliolla ja siirrä jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja koristele appelsiinipaloilla tai -viipaleilla.
Vinkki: Kakku ei halkea yhtä herkästi, kun kaikki ainekset ovat aloitettaessa huoneenlämpöisiä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
286
1198
22,2 g
10,6 g
13,9 g
13,1 g
0,6 g
7,1 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g digestivekeksejä,
appelsiinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli