Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistettu appelsiinijuustokakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Katso helppo juustokakkuohje! Suussa sulavassa juustokakussa on muun muassa appelsiinia, tuorejuustoa ja mascarponejuustoa. Koristele juustokakku muutamalla appelsiiniviipaleella.

Ainekset

200 g
digestivekeksejä
75 g
margariinia

Täyte

4 kpl
kananmunaa
400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 dl
sokeria
2 kpl
appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl
appelsiinin puristettua mehua
1/2 dl
perunajauhoja

Pinnalle

appelsiiniviipaleita
1 dl
appelsiinimarmeladia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa keksit muovipussissa esimerkiksi kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurskan kanssa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.

200 g
digestivekeksejä
75 g
margariinia
2

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, juustot ja sokeri. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuoret juustoseokseen. Purista appelsiinin mehu. Sekoita mehu ja perunajauhot täytteeseen. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti.

4 kpl
kananmunaa
400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 dl
sokeria
2 kpl
appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl
appelsiinin puristettua mehua
1/2 dl
perunajauhoja
3

Jäähdytä kakku vuoassaan ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Irrota se vuoasta vasta hyvin jäähdytettynä.

4

Pese koristeeksi tuleva appelsiini ja viipaloi se. Lämmitä marmeladi juoksevaksi mikrossa tai kattilassa. Lusikoi marmeladi juustokakun pinnalle, lisää appelsiiniviipaleet ja anna marmeladin jäähtyä ennen kakun leikkaamista.

appelsiiniviipaleita
1 dl
appelsiinimarmeladia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

360

1508

21,1 g

7,7 g

33,3 g

25,5 g

0,8 g

8,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl appelsiinin raastettu kuori,

appelsiiniviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli