Murskaa keksit muovipussissa esimerkiksi kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurskan kanssa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, juustot ja sokeri. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuoret juustoseokseen. Purista appelsiinin mehu. Sekoita mehu ja perunajauhot täytteeseen. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti.
Jäähdytä kakku vuoassaan ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Irrota se vuoasta vasta hyvin jäähdytettynä.
Pese koristeeksi tuleva appelsiini ja viipaloi se. Lämmitä marmeladi juoksevaksi mikrossa tai kattilassa. Lusikoi marmeladi juustokakun pinnalle, lisää appelsiiniviipaleet ja anna marmeladin jäähtyä ennen kakun leikkaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
360
1508
21,1 g
7,7 g
33,3 g
25,5 g
0,8 g
8,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl appelsiinin raastettu kuori,
appelsiiniviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli