Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiinijuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Leivo helppo juustokakku! Sekoita kuohkea kermainen täyte mascarponesta ja mausta se tuoreen appelsiinin kuorella. Raikas appelsiinijuustokakku on upea tarjottava juhlissa tai viikonloppuna.

Ainekset

300 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia

Täyte

1 - 2 kpl
appelsiinia
6 kpl
liivatelehtiä
400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
vispikermaa

Koristelu

1 kpl
appelsiini

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata margariini. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sekoita rasva ja keksijauhe. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuokaan.

300 g
Digestivekeksejä
100 g
Margariinia
2

Raasta pestyistä appelsiineista 2 tl kuoren oranssia osaa hienojakoiseksi raasteeksi. Purista appelsiineista desi mehua. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita juustot, appelsiininkuoriraaste ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kiehauta appelsiininmehu kattilassa. Ota kattila liedeltä ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kumoa seos ohuena nauhana juustomassan sekaan samalla sekoitellen. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto hellästi nostellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa appelsiininkuoriraastetta.

1 - 2 kpl
appelsiinia
6 kpl
liivatelehtiä
400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
vispikermaa
3

Kumoa täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

4

Irrota kakku vuoasta. Pese appelsiini hyvin, viipaloi se ja koristele kakku appelsiiniviipaleilla.

1 kpl
appelsiini

Vinkki! Käytä maustamattoman tuorejuuston sijaan appelsiinituorejuustoa. Jätä silloin appelsiininkuoriraaste kakusta pois.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 20.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

335

1401

27,6 g

16,2 g

11,3 g

11,3 g

0,8 g

9,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g Digestivekeksejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli