Murskaa keksit pakastepussissa esim. kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksimurska joukkoon. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
Erottele täytteen kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, juustot ja sokeri. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuoret juustoseokseen. Purista appelsiinin mehu. Sekoita joukkoon mehu ja perunajauhot. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin ajan.
Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista.
Leikkaa appelsiinista muutama viipale koristeeksi kakun pinnalle. Lämmitä marmeladi juoksevaksi mikrossa tai kattilassa. Lusikoi marmeladi juustokakun pinnalle ja jäähdytä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1391
332
21,7 g
11,8 g
25,1 g
23,1 g
0,1 g
8,9 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g Digestivekeksejä,
Appelsiinin kuori,
Appelsiiniviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli