Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata margariini. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sekoita rasva ja keksijauhe. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuokaan.
Raasta pestyistä appelsiineista 2 tl kuoren oranssia osaa hienojakoiseksi raasteeksi. Purista appelsiineista desi mehua. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita juustot, appelsiininkuoriraaste ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kiehauta appelsiininmehu kattilassa. Ota kattila liedeltä ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kumoa seos ohuena nauhana juustomassan sekaan samalla sekoitellen. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto hellästi nostellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa appelsiininkuoriraastetta.
Kumoa täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta. Pese appelsiini hyvin, viipaloi se ja koristele kakku appelsiiniviipaleilla.
Vinkki! Käytä maustamattoman tuorejuuston sijaan appelsiinituorejuustoa. Jätä silloin appelsiininkuoriraaste kakusta pois.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
335
1401
27,6 g
16,2 g
11,3 g
11,3 g
0,8 g
9,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
300 g Digestivekeksejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli