Appelsiinijuustokakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo helppo juustokakku! Sekoita kuohkea kermainen täyte mascarponesta ja mausta se tuoreen appelsiinin kuorella. Raikas appelsiinijuustokakku on upea tarjottava juhlissa tai viikonloppuna.
| 300 g | digestivekeksejä |
| 100 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 - 2 kpl | appelsiinia |
| 6 kpl | liivatelehtiä |
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| Koristelu | |
| 1 kpl | appelsiini |
- 1.
Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata margariini. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sekoita rasva ja keksijauhe. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuokaan.
- 2.
Raasta pestyistä appelsiineista 2 tl kuoren oranssia osaa hienojakoiseksi raasteeksi. Purista appelsiineista desi mehua. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita juustot, appelsiininkuoriraaste ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kiehauta appelsiininmehu kattilassa. Ota kattila liedeltä ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana juustomassan sekaan samalla sekoittaen. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto hellästi nostellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa appelsiininkuoriraastetta.
- 3.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4.
Irrota kakku vuoasta. Pese appelsiini hyvin, viipaloi se ja koristele kakku appelsiiniviipaleilla.
Appelsiinijuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Leivo helppo juustokakku! Sekoita kuohkea kermainen täyte mascarponesta ja mausta se tuoreen appelsiinin kuorella. Raikas appelsiinijuustokakku on upea tarjottava juhlissa tai viikonloppuna.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | digestivekeksejä |
| 100 g | margariinia |
Täyte | |
| 1 - 2 kpl | appelsiinia |
| 6 kpl | liivatelehtiä |
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 250 g | (1 prk) mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
Koristelu | |
| 1 kpl | appelsiini |
Valmistus
- 1
Hienonna keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata margariini. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sekoita rasva ja keksijauhe. Taputtele seos leivinpaperin päälle vuokaan.
Määrä Ainesosa 300 g digestivekeksejä 100 g margariinia - 2
Raasta pestyistä appelsiineista 2 tl kuoren oranssia osaa hienojakoiseksi raasteeksi. Purista appelsiineista desi mehua. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita juustot, appelsiininkuoriraaste ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Kiehauta appelsiininmehu kattilassa. Ota kattila liedeltä ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana juustomassan sekaan samalla sekoittaen. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto hellästi nostellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa appelsiininkuoriraastetta.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl appelsiinia 6 kpl liivatelehtiä 400 g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa 250 g (1 prk) mascarponejuustoa 1/2 dl tomusokeria 2 dl vispikermaa - 3
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4
Irrota kakku vuoasta. Pese appelsiini hyvin, viipaloi se ja koristele kakku appelsiiniviipaleilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini
Ravintosisältö
335
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
27,6 g
Rasvaa
16,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
335
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
27,6 g
Rasvaa
16,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 300 g Digestivekeksejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























