Appelsiinijuustokakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinijuustokakku

Appelsiinijuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Katso helppo juustokakkuohje! Suussa sulavassa juustokakussa on muun muassa appelsiinia, tuorejuustoa ja mascarponejuustoa. Koristele juustokakku muutamalla appelsiiniviipaleella.

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä
75 g
Margariinia

täyte

4 kpl
Kananmunaa
400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
2 dl
Sokeria
2 kpl
Appelsiinin kuori
1/2 dl
Puristettua appelsiinin mehua
1/2 dl
Perunajauhoja

pinnalle

Appelsiiniviipaleita
1 dl
Appelsiinimarmeladia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murskaa keksit pakastepussissa esim. kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksimurska joukkoon. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.

2

Erottele täytteen kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, juustot ja sokeri. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuoret juustoseokseen. Purista appelsiinin mehu. Sekoita joukkoon mehu ja perunajauhot. Lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunnin ajan.

3

Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä hyvin viileässä ennen vuoasta irrottamista.

4

Leikkaa appelsiinista muutama viipale koristeeksi kakun pinnalle. Lämmitä marmeladi juoksevaksi mikrossa tai kattilassa. Lusikoi marmeladi juustokakun pinnalle ja jäähdytä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 28.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1391

332

21,7 g

11,8 g

25,1 g

23,1 g

0,1 g

8,9 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g Digestivekeksejä,

Appelsiinin kuori,

Appelsiiniviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli