Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kung po -kana

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kiinalaisravintoloista tuttu, sopivasti tulisen makea kung pao -kana maustetaan aasialaisella kastikkeella, pippurilla ja chilillä. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Ainekset

530 g
(1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton)

Marinadi

2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa (Miyata)
2 tl
maissitärkkelystä

Kastike

1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa (Miyata)
2 tl
maissitärkkelystä
1 dl
vettä
2 rkl
hoisinkastiketta
1 rkl
balsamiviinietikkaa

Lisäksi

1 kpl
punainen paprika
3 kpl
kevätsipulin vartta
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
chilihiutaleita

Paistamiseen

3 rkl
öljyä

Viimeistelyyn

1/2 dl
suolattuja maapähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi fileepihvit ja laita kulhoon. Sekoita marinadin ainekset kanoihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

530 g
(1 pkt) kanan fileepihvejä (maustamaton)
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa (Miyata)
2 tl
maissitärkkelystä
2

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa (Miyata)
2 tl
maissitärkkelystä
1 dl
vettä
2 rkl
hoisinkastiketta
1 rkl
balsamiviinietikkaa
3

Huuhtele ja kuutioi paprika suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit. Ota pari ruokalusikallista sipulia sivuun viimeistelyä varten. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri.

1 kpl
punainen paprika
3 kpl
kevätsipulin vartta
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
pala inkivääriä
4

Paista marinoituneet kanat kypsiksi öljyssä (2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä lautaselle. Pyyhi pannu.

5

Kuumenna pippuria ja chiliä kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää ruokalusikallinen öljyä pannulle ja paista paprikaa, sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti käännellen. Lisää kanat ja paista vielä noin minuutti.

1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
chilihiutaleita
6

Sekoita kastike pohjaa myöten ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Viimeistele kung po -kana maapähkinöillä ja kevätsipulilla.

1/2 dl
suolattuja maapähkinöitä
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.1.2024
|
Muokattu: 30.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

414

1730

29,8 g

5,3 g

5,0 g

3,3 g

1,8 g

30,5 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata) ,

2 tl maissitärkkelystä,

1 rkl riisiviinietikkaa (Miyata),

2 tl maissitärkkelystä,

1 dl vettä,

2 rkl hoisinkastiketta,

2 cm pala inkivääriä,

0,25 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli