Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokeile näitä herkullisia Coop-reseptejä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.11.2023
|
Muokattu: 16.11.2023
Laadukkaat Coop-tuotteet ovat nyt kaupan hyllyillä. Pyöräytä pasta tai loihdi niistä texmex-ateria ohessa olevilla resepteillä.

Coop-tuotteita löytää aluksi kattavimmin pastahyllyltä sekä tex mex -tuotteista ja erilaisista vihannessäilykkeistä. Suurimmat muutokset valikoimissa tapahtuvat vuoden 2024 aikana.

Kokeile Coop-tuotteita herkullisiin pastoihin ja keittoihin, muhkeisiin patoihin, tai käväise texmex-hyllyllä ja taio pöytään trendikkäät tacot.

Pelasta päivä pastalla

Pasta on monen perheen suosikkiraaka-aine: se pelastaa hetket, kun kiljuva nälkä iskee ja ruoan on oltava pöydässä heti. Yhtä herkulliselta se maistuu myös hitaampina päivinä, kun ruoan valmistukseen ja nauttimiseen on mahdollista käyttää enemmän aikaa.

Italian mamman broilerivuoka on helppo ja herkullinen uunipasta. Mehevässä broilerivuoassa on reilusti juustoraastetta, pakastepinaattia ja tomaattimurskaa. Maistuu takuulla koko perheelle!

Maukasta ja houkuttelevaa on myös kasvislasagne. Tässä helpossa vegelasagnessa valkokastike korvataan pehmeällä mozzarellajuustolla. Ruokaisuutta ja proteiineja lasagne saa punaisista linsseistä.

Kiireisen päivän pelastus on nopeasti valmistuva pyörykkäpasta. Vegepullat upotetaan yrttiseen tomaattikastikkeeseen ja pyöräytetään spagetin kanssa maistuvaksi arkiruoaksi.

Toinen supernopea pasta on carbonara. Kevennä herkullinen pastaklassikko pitkillä vihreillä pavuilla. Pavut paistuvat pekonin kanssa samalla pannulla mehevän rapsakoiksi.

Hauduta tomaateista kastike uunissa

Tölkkitomaateista saa näppärästi tehtyä kastikkeen uunissa. Valmistaminen vie tunnin, mutta vaiva kannattaa: kastikkeen maku tiivistyy uunissa mahtavan syväksi. Tee kastiketta kerralla tuplasatsi ja pakasta osa.

Käytä kastiketta esimerkiksi pastassa, lämppäreissä ja kastikkeissa, tai valmista kastikkeen avulla täydellisen herkullinen tomaattipizza. Pizza Margherita syntyy tuplasti kohotetusta taikinasta, mozzarellasta ja makoisasta kastikkeesta.

Nauti klassikkopatojen mausta

Pataruoka ei petä. Kun liha saa hiljalleen hautua kypsäksi liemessä, lopputulos on taatusti mehevä.

Ranskalainen klassikkopata yhdistää broilerin, viinin, pikkusipulit, pekonin, sienet ja yrtit. Hauduta broilerin paistileikkeet punaviinin kanssa meheväksi pataruoaksi. Kanapata on maukas viikonloppuruoka, joka kypsyy hitaasti uunissa. Tarjoa pata riisin tai perunoiden kanssa.

Ranskalaista alkuperää on myös Lyonin kana eli etikkakana. Viinietikasta, kanaliemestä, tomaattipyreestä ja ranskankermasta valmistuu hapokas kastike, jossa broilerin paistileikkeet saavat rauhassa kypsyä ja maustua samalla mahtavan makuisiksi. Jos runsas viinietikan määrä arveluttaa, kokeile kanapataa, jossa tomaattista lientä piristävät sitruunanmehu ja -kuori.

Entä jos ruokaseurueeseen kuuluu lihatonta tai vegaanista ruokavaliota noudattava henkilö? Pataruoka on silloinkin oikein hyvä vaihtoehto. Kreikkalainen, lihapatana tunnettu stifado onnistuu erinomaisesti myös vegaaniversiona, ja se on helppo valmistaa. Umamiset sienet ja lämpimät kreikkalaiset mausteet antavat padalle stifadolle tyypillisen maun.

Sovita soppa arkeen ja viikonloppuun

Arkinen ja maukas soppa valmistuu kätevistä säilyketomaateista. Lisää lempeään lounaskeittoon hyvää makua pilkkomalla mukaan pieni paprika ja pala purjoa sekä reilusti basilikaa.

Toisinaan on mietittävä monen päivän lounas yhdellä kertaa. Silloin hyvä valinta on lämmittävä kasvis-linssikeitto, joka vain paranee odotellessa. Myös linssikeitossa on tomaattinen pohja. Sen kanssa maistuvatkin erinomaisesti sitruunalla höystetty jogurtti ja tietysti basilikanlehdet.

Arkeen, mutta myös viikonloppuun sopii italialainen minestronekeitto. Sakean keiton kasvikset, pasta ja pavut pitävät pitkään kylläisenä. Aromikas parmesaani viimeistelee herkullisen keittoaterian. Tarjoa lisukkeena rapeakuorista leipää.

Jos makunystyröitäsi hivelee pikemminkin ranskalainen keittiö, valmista bouillabaisse. Klassikkokeitto yhdistää erilaiset kalalajit, äyriäiset ja tomaattisen valkoviiniliemen täydelliseksi herkuksi. Bouillabaisse aiolilla eli valkosipulimajoneesilla on perinteinen bistroruoka, joka sopii hyvin myös juhlaruoaksi.

Taio nuudeleista ruoka pikana pöytään

Nuudelit ovat arjen kiireisiin sopivaa ruokaa, sillä syömään päästään pikavauhtia. Dandan-nuudeleissa on mukana monen perheen suosikkiaines eli jauheliha. Nuudelit maustetaan pikantilla kastikkeella, ja ne saavat seurakseen rapeaksi paistettua jauhelihaa ja kaalia. Kiinalainen jauheliha-nuudelipannu viimeistellään pikkelöidyillä porkkanoilla.

Helppo kana-nuudeliwokki valmistuu jopa vartissa. Loihdi wokin täyteläinen ja lempeän tulinen thaimaalainen kastike kookosmaidosta ja punaisesta currytahnasta.

Tarjoa tacoja tai tortilloja meksikolaisin vivahtein

Tacot ja tortilla ovat kaikkien suosikkeja. Taio trendikkäät ja rapeat tacot vartissa katkaravuista ja hedelmäsalsasta. Tacoveneet täytetään chilikatkaravuilla ja mango-avokadosalsalla. Helpot ja herkulliset raputacot purjehtivat pöytään vartissa.

Jos pidät enemmän pehmeistä tortillalätyistä, tee pavuista ja pakastevihanneksista pannulla kasvispaistos, ja kääri se tuoreiden kasvisten ja salsakastikkeen kanssa tortillan sisään.