Linssikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Linssikeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Linssikeitto on kevyt ja maistuva ruoka, joka sopii talviseen ruokapöytään.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Lehtisellerinvartta
1 kpl
Porkkana
1 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Vihreitä linssejä
5 - 6 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi lehtisellerinvarret ja kuorittu porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä hetken aikaa.Lisää joukkoon huuhdellut linssit ja osa vedestä, kasviliemikuutio sekä tomaattimurska. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.Mausta keitto ripauksella sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 30.1.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.