Linssikeitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Keitä tomaattinen kasvis-linssikeitto valmiiksi myös huomista varten, sillä tämä soppa paranee odotellessa. Tarjoa lämmittävä linssikeitto sitruunalla maustetun jogurtin ja basilikanlehtien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvihreitä linssejä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kpllehtisellerinvartta
1 kplporkkana
1 rklrypsiöljyä
800 g(2 prk) tomaattimurskaa
5 - 6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 tltimjamia
1 tlbasilikaa
1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Sitruunajogurtti

2 dlmaustamatonta jogurttia
1 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

basilikanlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pestyt lehtisellerinvarret ja kuorittu porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa hetki, lisää linssit ja tomaattimurska.

    MääräAinesosa
    2 dlvihreitä linssejä
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kpllehtisellerinvartta
    1 kplporkkana
    1 rklrypsiöljyä
    800 g(2 prk) tomaattimurskaa
  2. 2

    Lisää 5 desilitraa vettä, kasviliemikuutio ja mausteet kattilaan. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.

    MääräAinesosa
    5 - 6 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
    1 tltimjamia
    1 tlbasilikaa
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Mausta jogurtti sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa keitto sitruunajogurtin ja basilikanlehtien kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlmaustamatonta jogurttia
    1 rklsitruunamehua
    1/4 tlsuolaa

Vinkki! Vaihda jogurtti vegaaniseen vaihtoehtoon, niin saat annoksesta maidottoman.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kasvisliemikuutio, basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schöder, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä