Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pestyt lehtisellerinvarret ja kuorittu porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa hetki, lisää linssit ja tomaattimurska.
Lisää 5 desilitraa vettä, kasviliemikuutio ja mausteet kattilaan. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
Mausta jogurtti sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa keitto sitruunajogurtin ja basilikanlehtien kanssa.
Vinkki! Vaihda jogurtti vegaaniseen vaihtoehtoon, niin saat annoksesta maidottoman.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
279
1169
6,3 g
1,3 g
34,8 g
16,5 g
9,5 g
15,0 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Kasvisliemikuutio,
basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli