Linssikeitto
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keitä tomaattinen kasvis-linssikeitto valmiiksi myös huomista varten, sillä tämä soppa paranee odotellessa. Tarjoa lämmittävä linssikeitto sitruunalla maustetun jogurtin ja basilikanlehtien kanssa.
| 2 dl | vihreitä linssejä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | lehtisellerinvartta |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 800 g | (2 prk) tomaattimurskaa |
| 5 - 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Sitruunajogurtti | |
|---|---|
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| basilikanlehtiä | |
- 1.
Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pestyt lehtisellerinvarret ja kuorittu porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa hetki, lisää linssit ja tomaattimurska.
- 2.
Lisää 5 desilitraa vettä, kasviliemikuutio ja mausteet kattilaan. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
- 3.
Mausta jogurtti sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa keitto sitruunajogurtin ja basilikanlehtien kanssa.
Keitä tomaattinen kasvis-linssikeitto valmiiksi myös huomista varten, sillä tämä soppa paranee odotellessa. Tarjoa lämmittävä linssikeitto sitruunalla maustetun jogurtin ja basilikanlehtien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vihreitä linssejä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | lehtisellerinvartta |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 800 g | (2 prk) tomaattimurskaa |
| 5 - 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | basilikaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Sitruunajogurtti | |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| basilikanlehtiä | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pestyt lehtisellerinvarret ja kuorittu porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa hetki, lisää linssit ja tomaattimurska.
Määrä Ainesosa 2 dl vihreitä linssejä 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl lehtisellerinvartta 1 kpl porkkana 1 rkl rypsiöljyä 800 g (2 prk) tomaattimurskaa - 2
Lisää 5 desilitraa vettä, kasviliemikuutio ja mausteet kattilaan. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
Määrä Ainesosa 5 - 6 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio 1 tl timjamia 1 tl basilikaa 1/2 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 3
Mausta jogurtti sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa keitto sitruunajogurtin ja basilikanlehtien kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl maustamatonta jogurttia 1 rkl sitruunamehua 1/4 tl suolaa
Vinkki! Vaihda jogurtti vegaaniseen vaihtoehtoon, niin saat annoksesta maidottoman.
Ravintosisältö
282
Energiaa kcal
1180
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
282
Energiaa kcal
1180
Energiaa kj
6,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kasvisliemikuutio, basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























