Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Papupasta Carbonara

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kevennä herkullinen pastaklassikko vihreillä pavuilla. Pensaspavut paistuvat pekonin kanssa samalla pannulla mehevän rapsakoiksi.

Ainekset

300 g
täysjyväspagettia
250 g
(1 ps) pensaspapuja
140 g
(1 pkt) pekonia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
kananmunaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

HALUTESSASI

sitruunankuorta raastettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

300 g
täysjyväspagettia
2

Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä pavut, pekonit ja valkosipulit kylmälle pannulle. Paista 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat paahtuneita ja pavut kypsiä.

250 g
(1 ps) pensaspapuja
140 g
(1 pkt) pekonia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
3

Sekoita munat, juustoraaste ja pippuri kulhossa.

1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta
3 kpl
kananmunaa
4

Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä. Sekoita papupekoniseos pastaan. Lisää munajuustoseos ja sekoita. Halutessasi ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.

sitruunankuorta raastettuna

Vinkki: Raasta jääkaappiin jääneet juustonkannikat pastaan.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

570

2387

28,0 g

12,5 g

44,3 g

3,0 g

8,0 g

30,8 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunankuorta raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli