Papupasta carbonara

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kevennä herkullinen pastaklassikko vihreillä pavuilla. Pensaspavut paistuvat pekonin kanssa samalla pannulla mehevän rapsakoiksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gtäysjyväspagettia
250 g(1 ps) pensaspapuja
140 g(1 pkt) pekonia
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
3 kplkananmunaa
150 g(1 ps) juustoraastetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

HALUTESSASI

sitruunankuorta raastettuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväspagettia
  2. 2

    Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä pavut, pekonit ja valkosipulit kylmälle pannulle. Paista 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat paahtuneita ja pavut kypsiä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) pensaspapuja
    140 g(1 pkt) pekonia
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Sekoita munat, juustoraaste ja pippuri kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    3 kplkananmunaa
  4. 4

    Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä. Sekoita papupekoniseos pastaan. Lisää munajuustoseos ja sekoita. Halutessasi ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.

    MääräAinesosa
    sitruunankuorta raastettuna

Vinkki: Raasta jääkaappiin jääneet juustonkannikat pastaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunankuorta raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä