Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä pavut, pekonit ja valkosipulit kylmälle pannulle. Paista 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat paahtuneita ja pavut kypsiä.
Sekoita munat, juustoraaste ja pippuri kulhossa.
Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä. Sekoita papupekoniseos pastaan. Lisää munajuustoseos ja sekoita. Halutessasi ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.
Vinkki: Raasta jääkaappiin jääneet juustonkannikat pastaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2387
570
28,0 g
12,5 g
44,3 g
3,0 g
8,0 g
30,8 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sitruunankuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli