Papupasta carbonara
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kevennä herkullinen pastaklassikko vihreillä pavuilla. Pensaspavut paistuvat pekonin kanssa samalla pannulla mehevän rapsakoiksi.
| 300 g | täysjyväspagettia |
| 250 g | (1 ps) pensaspapuja |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| HALUTESSASI | |
|---|---|
| sitruunankuorta raastettuna | |
- 1.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä pavut, pekonit ja valkosipulit kylmälle pannulle. Paista 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat paahtuneita ja pavut kypsiä.
- 3.
Sekoita munat, juustoraaste ja pippuri kulhossa.
- 4.
Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä. Sekoita papupekoniseos pastaan. Lisää munajuustoseos ja sekoita. Halutessasi ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.
Kevennä herkullinen pastaklassikko vihreillä pavuilla. Pensaspavut paistuvat pekonin kanssa samalla pannulla mehevän rapsakoiksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | täysjyväspagettia |
| 250 g | (1 ps) pensaspapuja |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
HALUTESSASI | |
| sitruunankuorta raastettuna | |
Valmistus
- 1
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväspagettia - 2
Huuhtele pavut. Poista kannat ja leikkaa pavut noin 3 cm:n paloiksi. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä pavut, pekonit ja valkosipulit kylmälle pannulle. Paista 5–7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pekonit ovat paahtuneita ja pavut kypsiä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ps) pensaspapuja 140 g (1 pkt) pekonia 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Sekoita munat, juustoraaste ja pippuri kulhossa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 150 g (1 ps) juustoraastetta 3 kpl kananmunaa - 4
Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä. Sekoita papupekoniseos pastaan. Lisää munajuustoseos ja sekoita. Halutessasi ripottele pinnalle sitruunankuoriraastetta.
Määrä Ainesosa sitruunankuorta raastettuna
Vinkki: Raasta jääkaappiin jääneet juustonkannikat pastaan.
Ravintosisältö
570
Energiaa kcal
2387
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
570
Energiaa kcal
2387
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunankuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























