Kasvislasagne

arvosana4/5

(6)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Yhdistä sesongin parhaat kasvikset mehevään lasagneen. Tässä helpossa vegelasagnessa valkokastike korvataan pehmeällä mozzarellajuustolla. Ruokaisuutta ja proteiineja lasagne saa punaisista linsseistä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Kasviskastike

300 g(1 kpl) munakoisoa
350 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
250 g(1 kpl) paprikaa
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
3 rkltomaattipyreetä
800 g(2 tlk) tomaattimurskaa
5 dlvettä
1 tlsuolaa
1 tlchilihiutaleita
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kpl(ruukkua) basilikaa

Lisäksi

250 g(2 kpl) mozzarellajuustoa
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
150 - 200 g(9-12 kpl) lasagnelevyjä
75 g(1/2 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele kasvikset ja kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja valuta linssit. Kuumenna öljy isossa pannussa tai kattilassa. Kuullota sipuleita sekoittaen hetki. Lisää kasvikset, linssit, tomaattipyree ja -murskat, vesi ja mausteet. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) munakoisoa
    350 g(1 kpl) kesäkurpitsaa
    250 g(1 kpl) paprikaa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
    1 dlpunaisia linssejä (kuivattuja)
    3 rkltomaattipyreetä
    800 g(2 tlk) tomaattimurskaa
    5 dlvettä
    1 tlsuolaa
    1 tlchilihiutaleita
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kpl(ruukkua) basilikaa
  2. 2

    Valuta ja viipaloi mozzarellat. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Levitä kastiketta lasagnevuoan pohjalle sen verran, että pohja peittyy. Lado päälle kerros lasagnelevyjä, muutama mozzarellaviipale ja juustoraastetta. Toista loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kastiketta, ripottele juustoa ja lisää kirsikkatomaatit pinnalle.

    MääräAinesosa
    250 g(2 kpl) mozzarellajuustoa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    150 - 200 g(9-12 kpl) lasagnelevyjä
    75 g(1/2 ps) juustoraastetta
  3. 3

    Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki! Jäähtyneen lasagnen voi paloitella ja pakastaa annospaloina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, 1 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä