Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sienet. Paista ainekset öljyssä pannulla.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota silput öljyssä, lisää muut aineet ja hauduta kastiketta 10 minuuttia.
Sulata voi kattilassa, lisää sekoittaen jauhot ja maito. Hauduta hetki, mausta ja lisää puolet juustosta.
Levitä tomaattikastiketta vuoan pohjalle, lisää lasagnelevyjä, kasviseosta, basilikanlehtiä ja tomaattikastiketta kerroksittain.
Kaada päälle juustokastike, lisää puolitetut tomaatit, juustoraaste ja basilikaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2064
493
10,8 g
3,7 g
73,5 g
16,0 g
7,8 g
13,0 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
3 rkl Tomaattipyreetä,
Sokeria,
1 rkl Oreganoa,
Suolaa,
Mustapippuria,
100 g Juustoraastetta,
Suolaa,
Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli