Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvislasagne

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Yhdistä sesongin parhaat kasvikset mehevään lasagneen. Tässä helpossa vegelasagnessa valkokastike korvataan pehmeällä mozzarellajuustolla. Ruokaisuutta ja proteiineja lasagne saa punaisista linsseistä.

Ainekset

Kasviskastike

300 g
(1 kpl) munakoisoa
350 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
250 g
(1 kpl) paprikaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
3 rkl
tomaattipyreetä
800 g
(2 tlk) tomaattimurskaa
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa

Lisäksi

250 g
(2 kpl) mozzarellajuustoa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
150 - 200 g
(9-12 kpl) lasagnelevyjä
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kasvikset ja kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja valuta linssit. Kuumenna öljy isossa pannussa tai kattilassa. Kuullota sipuleita sekoittaen hetki. Lisää kasvikset, linssit, tomaattipyree ja -murskat, vesi ja mausteet. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

300 g
(1 kpl) munakoisoa
350 g
(1 kpl) kesäkurpitsaa
250 g
(1 kpl) paprikaa
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
3 rkl
tomaattipyreetä
800 g
(2 tlk) tomaattimurskaa
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
2

Valuta ja viipaloi mozzarellat. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Levitä kastiketta lasagnevuoan pohjalle sen verran, että pohja peittyy. Lado päälle kerros lasagnelevyjä, muutama mozzarellaviipale ja juustoraastetta. Toista loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kastiketta, ripottele juustoa ja lisää kirsikkatomaatit pinnalle.

250 g
(2 kpl) mozzarellajuustoa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
150 - 200 g
(9-12 kpl) lasagnelevyjä
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta
3

Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki! Jäähtyneen lasagnen voi paloitella ja pakastaa annospaloina.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

424

1774

17,3 g

7,7 g

42,2 g

13,7 g

7,7 g

19,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattipyreetä,

1 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli