Huuhtele kasvikset ja kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja valuta linssit. Kuumenna öljy isossa pannussa tai kattilassa. Kuullota sipuleita sekoittaen hetki. Lisää kasvikset, linssit, tomaattipyree ja -murskat, vesi ja mausteet. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
Valuta ja viipaloi mozzarellat. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Levitä kastiketta lasagnevuoan pohjalle sen verran, että pohja peittyy. Lado päälle kerros lasagnelevyjä, muutama mozzarellaviipale ja juustoraastetta. Toista loput kerrokset samoin. Levitä päällimmäiseksi kastiketta, ripottele juustoa ja lisää kirsikkatomaatit pinnalle.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki! Jäähtyneen lasagnen voi paloitella ja pakastaa annospaloina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
424
1774
17,3 g
7,7 g
42,2 g
13,7 g
7,7 g
19,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl tomaattipyreetä,
1 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli