Kasvislasagne | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvis lasagnen ohje

Kasvislasagne

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullisessa kasvislasagnessa yhdistyvät kasvisten ja herkkusienten maku. Kasvislasagne ohje on helppo ja hyvä, täyttävä arkiruoka.

Ruokavaliot

Ainekset

9 kpl
Lasagnelevyä
1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
Punainen paprika
200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Ruukku basilikaa
8 kpl
Kirsikkatomaattia

tomaattikastike

2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
Tomaattipyreetä
500 g
(1 prk) Tomaattimurskaa
2 dl
Valkoviiniä tai omenamehua
Sokeria
1 rkl
Oreganoa
Suolaa
Mustapippuria

juustokastike

2 rkl
Voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa
100 g
Juustoraastetta
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sienet. Paista ainekset öljyssä pannulla.
1

Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sienet. Paista ainekset öljyssä pannulla.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota silput öljyssä, lisää muut aineet ja hauduta kastiketta 10 minuuttia.
2

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota silput öljyssä, lisää muut aineet ja hauduta kastiketta 10 minuuttia.

Sulata voi kattilassa, lisää sekoittaen jauhot ja maito. Hauduta hetki, mausta ja lisää puolet juustosta.
3

Sulata voi kattilassa, lisää sekoittaen jauhot ja maito. Hauduta hetki, mausta ja lisää puolet juustosta.

Levitä tomaattikastiketta vuoan pohjalle, lisää lasagnelevyjä, kasviseosta, basilikanlehtiä ja tomaattikastiketta kerroksittain.
4

Levitä tomaattikastiketta vuoan pohjalle, lisää lasagnelevyjä, kasviseosta, basilikanlehtiä ja tomaattikastiketta kerroksittain.

Kaada päälle juustokastike, lisää puolitetut tomaatit, juustoraaste ja basilikaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
5

Kaada päälle juustokastike, lisää puolitetut tomaatit, juustoraaste ja basilikaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2064

493

10,8 g

3,7 g

73,5 g

16,0 g

7,8 g

13,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Tomaattipyreetä,

Sokeria,

1 rkl Oreganoa,

Suolaa,

Mustapippuria,

100 g Juustoraastetta,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli