Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisminestrone

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Keitä makuja pursuava minestronekeitto kasviksista. Sakean keiton kasvikset, pasta ja pavut pitävät pitkään kylläisenä. Aromikas parmesaani viimeistelee herkullisen keittoaterian. Tarjoa lisukkeena rapeakuorista leipää.

Ainekset

1 kpl
kesäkurpitsa
300 g
(1 pkt) suippopaprikaa
200 g
pala valkokaalia
1 kpl
porkkana
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
390 g
(1 pkt) tomaattimurskaa, basilika-oregano
1 kpl
kasvisannosfondi
100 g
(2 dl) minipastaa (esim. tricolori-simpukkapastaa)
220 g
(1 pkt, 380/220 g) papusekoitusta
1
ruukku timjamia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(parmesaaniraastetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurpitsa. Suikaloi paprikat ja kaali. Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori valkosipulit. Kuori ja hienonna sipuli.

1 kpl
kesäkurpitsa
300 g
(1 pkt) suippopaprikaa
200 g
pala valkokaalia
1 kpl
porkkana
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
2

Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja jatka kuullottamista 5 minuuttia välillä sekoittaen.

2 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää vesi, tomaattimurska ja fondi. Kiehauta. Lisää pasta ja keitä 6 minuuttia.

5 dl
vettä
390 g
(1 pkt) tomaattimurskaa, basilika-oregano
1 kpl
kasvisannosfondi
100 g
(2 dl) minipastaa (esim. tricolori-simpukkapastaa)
4

Valuta pavut. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet. Lisää pavut, timjami ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto halutessasi parmesaaniraasteen ja rapean leivän kanssa.

220 g
(1 pkt, 380/220 g) papusekoitusta
1
ruukku timjamia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(parmesaaniraastetta)

Vinkki: Minestrone vain paranee seuraavaksi päiväksi, joten keittoa kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen.

Hyvästi hävikki: Voit sujauttaa keittoon mitä vain kotoa löytyviä kasviksia. Voit myös hyödyntää keitossa edellispäivänä keitetyn pastan. Lisää keittoon noin 4 desiä (200 g) keitettyä pastaa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 9.11.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

200

837

5,8 g

0,5 g

26,3 g

9,5 g

6,5 g

6,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku timjamia,

(parmesaaniraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli