Kasvisminestrone
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keitä makuja pursuava minestronekeitto kasviksista. Sakean keiton kasvikset, pasta ja pavut pitävät pitkään kylläisenä. Viimeistele keitto vahvalla tai vegaanisella juustoraasteella. Tarjoa lisukkeena rapeakuorista leipää.
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 300 g | (1 pkt) suippopaprikaa |
| 200 g | pala valkokaalia |
| 1 kpl | porkkana |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 5 dl | vettä |
| 390 g | (1 pkt) tomaattimurskaa, basilika-oregano |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 100 g | (2 dl) minipastaa (esim. tricolori-simpukkapastaa) |
| 220 g | (1 pkt, 380/220 g) papusekoitusta |
| 1 | ruukku timjamia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| (juustoraastetta) | |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurpitsa. Suikaloi paprikat ja kaali. Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori valkosipulit. Kuori ja hienonna sipuli.
- 2.
Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja jatka kuullottamista 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- 3.
Lisää vesi, tomaattimurska ja fondi. Kiehauta. Lisää pasta ja keitä 6 minuuttia.
- 4.
Valuta pavut. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet. Lisää pavut, timjami ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto halutessasi parmesaaniraasteen ja rapean leivän kanssa.
Keitä makuja pursuava minestronekeitto kasviksista. Sakean keiton kasvikset, pasta ja pavut pitävät pitkään kylläisenä. Viimeistele keitto vahvalla tai vegaanisella juustoraasteella. Tarjoa lisukkeena rapeakuorista leipää.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 300 g | (1 pkt) suippopaprikaa |
| 200 g | pala valkokaalia |
| 1 kpl | porkkana |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 5 dl | vettä |
| 390 g | (1 pkt) tomaattimurskaa, basilika-oregano |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 100 g | (2 dl) minipastaa (esim. tricolori-simpukkapastaa) |
| 220 g | (1 pkt, 380/220 g) papusekoitusta |
| 1 | ruukku timjamia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| (juustoraastetta) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurpitsa. Suikaloi paprikat ja kaali. Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori valkosipulit. Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 300 g (1 pkt) suippopaprikaa 200 g pala valkokaalia 1 kpl porkkana 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli - 2
Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja jatka kuullottamista 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää vesi, tomaattimurska ja fondi. Kiehauta. Lisää pasta ja keitä 6 minuuttia.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 390 g (1 pkt) tomaattimurskaa, basilika-oregano 1 kpl kasvisannosfondi 100 g (2 dl) minipastaa (esim. tricolori-simpukkapastaa) - 4
Valuta pavut. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet. Lisää pavut, timjami ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto halutessasi parmesaaniraasteen ja rapean leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 220 g (1 pkt, 380/220 g) papusekoitusta 1 ruukku timjamia 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna (juustoraastetta)
Vinkki: Vegaanisen ruoan saat, kun korvaat parmesaanin vegaanisella juustoraasteella. Minestrone vain paranee seuraavaksi päiväksi, joten keittoa kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen.
Hyvästi hävikki: Voit sujauttaa keittoon mitä vain kotoa löytyviä kasviksia. Voit myös hyödyntää keitossa edellispäivänä keitetyn pastan. Lisää keittoon noin 4 desiä (200 g) keitettyä pastaa.
Ravintosisältö
202
Energiaa kcal
845
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
202
Energiaa kcal
845
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku timjamia, (juustoraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























