Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurpitsa. Suikaloi paprikat ja kaali. Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori valkosipulit. Hienonna sipulit.
Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja jatka kuullottamista 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää vesi, tomaattimurska ja fondi. Kiehauta. Lisää pasta ja keitä 6 minuuttia.
Valuta pavut. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet. Lisää pavut, timjami ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto halutessasi parmesaaniraasteen ja rapean leivän kanssa.
Vinkki: Minestrone vain paranee seuraavaksi päiväksi, joten keittoa kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen.
Hyvästi hävikki: Voit sujauttaa keittoon mitä vain kotoa löytyviä kasviksia. Voit myös hyödyntää keitossa edellispäivänä keitetyn pastan. Lisää keittoon noin 4 desiä (200 g) keitettyä pastaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
201
844
5,8 g
0,5 g
26,7 g
9,8 g
6,5 g
6,7 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku timjamia,
(parmesaaniraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli