Kasvisminestrone

arvosana5/5

(8)arviota
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Keitä makuja pursuava minestronekeitto kasviksista. Sakean keiton kasvikset, pasta ja pavut pitävät pitkään kylläisenä. Viimeistele keitto vahvalla tai vegaanisella juustoraasteella. Tarjoa lisukkeena rapeakuorista leipää.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkesäkurpitsa
300 g(1 pkt) suippopaprikaa
200 gpala valkokaalia
1 kplporkkana
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
5 dlvettä
390 g(1 pkt) tomaattimurskaa, basilika-oregano
1 kplkasvisannosfondi
100 g(2 dl) minipastaa (esim. tricolori-simpukkapastaa)
220 g(1 pkt, 380/220 g) papusekoitusta
1 ruukku timjamia
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(juustoraastetta)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kasvikset. Kuutioi kurpitsa. Suikaloi paprikat ja kaali. Pese, kuori ja viipaloi porkkana. Kuori valkosipulit. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    300 g(1 pkt) suippopaprikaa
    200 gpala valkokaalia
    1 kplporkkana
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää loput kasvikset ja jatka kuullottamista 5 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää vesi, tomaattimurska ja fondi. Kiehauta. Lisää pasta ja keitä 6 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    390 g(1 pkt) tomaattimurskaa, basilika-oregano
    1 kplkasvisannosfondi
    100 g(2 dl) minipastaa (esim. tricolori-simpukkapastaa)
  4. 4

    Valuta pavut. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet. Lisää pavut, timjami ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keitto halutessasi parmesaaniraasteen ja rapean leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    220 g(1 pkt, 380/220 g) papusekoitusta
    1 ruukku timjamia
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    (juustoraastetta)

Vinkki: Vegaanisen ruoan saat, kun korvaat parmesaanin vegaanisella juustoraasteella. Minestrone vain paranee seuraavaksi päiväksi, joten keittoa kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen.

Hyvästi hävikki: Voit sujauttaa keittoon mitä vain kotoa löytyviä kasviksia. Voit myös hyödyntää keitossa edellispäivänä keitetyn pastan. Lisää keittoon noin 4 desiä (200 g) keitettyä pastaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku timjamia, (juustoraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä