Rapeat raputacot

arvosana4/5

(11)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Tee maistuvat tacot vartissa katkaravuista ja hedelmäsalsasta. Rapeat tacoveneet täytetään chilikatkaravuilla ja mango-avokadosalsalla. Herkuttele viikonloppuna tai illanistujaisissa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Chilikatkaravut

180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
1 dlchilimajoneesia

Mango-avokadosalsa

2 kplavokadoa
1 kplmango
250 g(1 rs) minitomaatteja
1 kplpunasipuli (pieni)
1/2 ruukkua korianteria
1 kpllimen mehu
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

145 g(1 pkt) tacokuoria (taco tubs)
1/2 ruukkua korianteria
(murustettua fetajuustoa)

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita ne majoneesiin.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
    1 dlchilimajoneesia
  2. 2

    Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori. Kuutioi hedelmäliha. Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 kplavokadoa
    1 kplmango
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    1 kplpunasipuli (pieni)
    1/2 ruukkua korianteria
    1 kpllimen mehu
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä salsalla ja lusikoi chilikatkarapuja pinnalle. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Halutessasi lisää murennettua fetajuustoa.

    MääräAinesosa
    145 g(1 pkt) tacokuoria (taco tubs)
    1/2 ruukkua korianteria
    (murustettua fetajuustoa)

Vinkki: Jos tykkäät tulisesta ruoasta, pilko salsan joukkoon chili.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria , ruukkua korianteria, (murustettua fetajuustoa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
21.2.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä