Rapeat raputacot
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee maistuvat tacot vartissa katkaravuista ja hedelmäsalsasta. Rapeat tacoveneet täytetään chilikatkaravuilla ja mango-avokadosalsalla. Herkuttele viikonloppuna tai illanistujaisissa!
| Chilikatkaravut | |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 1 dl | chilimajoneesia |
| Mango-avokadosalsa | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | mango |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 145 g | (1 pkt) tacokuoria (taco tubs) |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| (murustettua fetajuustoa) | |
- 1.
Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita ne majoneesiin.
- 2.
Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori. Kuutioi hedelmäliha. Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
- 3.
Kuumenna tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä salsalla ja lusikoi chilikatkarapuja pinnalle. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Halutessasi lisää murennettua fetajuustoa.
Tee maistuvat tacot vartissa katkaravuista ja hedelmäsalsasta. Rapeat tacoveneet täytetään chilikatkaravuilla ja mango-avokadosalsalla. Herkuttele viikonloppuna tai illanistujaisissa!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Chilikatkaravut | |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 1 dl | chilimajoneesia |
Mango-avokadosalsa | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 kpl | mango |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 kpl | punasipuli (pieni) |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 145 g | (1 pkt) tacokuoria (taco tubs) |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| (murustettua fetajuustoa) | |
Valmistus
- 1
Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita ne majoneesiin.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) katkarapuja (pakaste) 1 dl chilimajoneesia - 2
Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori. Kuutioi hedelmäliha. Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 1 kpl mango 250 g (1 rs) minitomaatteja 1 kpl punasipuli (pieni) 1/2 ruukkua korianteria 1 kpl limen mehu 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 3
Kuumenna tacokuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä salsalla ja lusikoi chilikatkarapuja pinnalle. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Halutessasi lisää murennettua fetajuustoa.
Määrä Ainesosa 145 g (1 pkt) tacokuoria (taco tubs) 1/2 ruukkua korianteria (murustettua fetajuustoa)
Vinkki: Jos tykkäät tulisesta ruoasta, pilko salsan joukkoon chili.
Ravintosisältö
510
Energiaa kcal
2134
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
510
Energiaa kcal
2134
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria , ruukkua korianteria, (murustettua fetajuustoa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























