Italian mamman broilerivuoka
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä broilerivuoka valmistuu helposti uunissa mamman reseptillä. Lisää mukaan reilusti juustoraastetta ja pinaattia makua tuomaan. Maistuu takuulla koko perheelle!
| 5 dl | pastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 390 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipulit.
- 3.
Ruskista kana öljyssä pannulla. Lisää valkosipulit paistamisen loppupuolella. Sekoita joukkoon tomaattimurska, pinaatti ja mausteet. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes pinaatti on sulanut.
- 4.
Kaada pasta ja kastike öljyttyyn vuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Mehevä broilerivuoka valmistuu helposti uunissa mamman reseptillä. Lisää mukaan reilusti juustoraastetta ja pinaattia makua tuomaan. Maistuu takuulla koko perheelle!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | pastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 300 g | (1 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 390 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta.
Määrä Ainesosa 5 dl pastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta) - 2
Kuori ja hienonna valkosipulit.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Ruskista kana öljyssä pannulla. Lisää valkosipulit paistamisen loppupuolella. Sekoita joukkoon tomaattimurska, pinaatti ja mausteet. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes pinaatti on sulanut.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 300 g (1 pkt) kanan fileesuikaleita 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl suolaa 1 tl sokeria 150 g (1 ps) pakastepinaattia 390 g (1 prk) tomaattimurskaa - 4
Kaada pasta ja kastike öljyttyyn vuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) juustoraastetta
Vinkki: Jätä juustoraaste pois ja vähennä suolaa 1/2 tl. Lisää kastikkeeseen purkillinen (120 g) kivettömiä oliiveja. Murustele pinnalle paketti (150 g) fetaa paiston puolivälissä.
Vinkki: Kovaa kana 2 tölkillä tonnikalaa ja pakastepinaatti pussillisella (150 g) tuoretta pinaattia. Kuullota valkosipulit pannulla, lisää huuhdeltu pinaatti, tomaattimurska, tonnikala ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.
Vinkki: Kokeile eri muotoisia pastoja, esimerkiksi gnocchi- tai simpukkapastaa.
Ravintosisältö
482
Energiaa kcal
2020
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,8 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
482
Energiaa kcal
2020
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
52,8 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























