Italian mamman broilerivuoka
Ainekset
Valmistus
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta.
Kuori ja hienonna valkosipulit.
Ruskista kana öljyssä pannulla. Lisää valkosipulit paistamisen loppupuolella. Sekoita joukkoon tomaattimurska, pinaatti ja mausteet. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes pinaatti on sulanut.
Kaada pasta ja kastike öljyttyyn vuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki: Jätä juustoraaste pois ja vähennä suolaa 1/2 tl. Lisää kastikkeeseen purkillinen (120 g) kivettömiä oliiveja. Murustele pinnalle paketti (150 g) fetaa paiston puolivälissä.
Vinkki: Kovaa kana 2 tölkillä tonnikalaa ja pakastepinaatti pussillisella (150 g) tuoretta pinaattia. Kuullota valkosipulit pannulla, lisää huuhdeltu pinaatti, tomaattimurska, tonnikala ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.
Vinkki: Kokeile eri muotoisia pastoja, esimerkiksi gnocchi- tai simpukkapastaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
482
2020
13,5 g
5,8 g
52,8 g
6,3 g
4,5 g
33,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli