Italian mamman broilerivuoka | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Italian mamman broilerivuoka uunissa
Play

Italian mamman broilerivuoka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevässä broilerivuoassa on reilusti juustoraastetta, pakastepinaattia ja tomaattimurskaa. Maistuu takuulla koko perheelle ja valmistuu helposti uunissa mamman reseptillä.

Ruokavaliot

Ainekset

2 l
Vettä
5 dl
Pastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta)
2 kpl
Valkosipulinkynttä
300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
150 g
(1 pussi) pakastepinaattia
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
150 g
(1 pussi) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada pasta veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.

2 l
Vettä
5 dl
Pastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta)
2 tl
Suolaa
2

Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja säädä uuni 200 asteeseen.

3

Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa ne veitsellä pieneksi silpuksi.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
4

Mittaa öljy paistokasariin. Laita paistokasari liedelle ja anna sen kuumentua hetki. Lisää broilerin fileesuikaleet ja valkosipulit kasariin. Säädä liesi keskilämmölle. Sekoita paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes broileri on hieman ruskistunut.

1 rkl
Rypsiöljyä
300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
5

Lisää tomaattimurska ja pakastepinaatti broilerin joukkoon. Mausta seos sokerilla, suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Keitä kastiketta 5 minuuttia tai kunnes pinaatti sulaa. Sammuta liesi.

400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
150 g
(1 pussi) pakastepinaattia
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
6

Ota esille noin 25 cm x 30 cm:n kokoinen uunivuoka. Kaada pasta siivilästä vuokaan. Kaada myös tomaatti-broilerikastike varovasti vuokaan ja sekoita hyvin. Tasoita pinta. Ripottele juustoraaste tasaisesti ruoan päälle. Laita vuoka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.

150 g
(1 pussi) juustoraastetta
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2008

480

13,5 g

5,8 g

52,3 g

6,5 g

4,8 g

33,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli