Italian mamman broilerivuoka

arvosana3/5

(192)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Mehevä broilerivuoka valmistuu helposti uunissa mamman reseptillä. Lisää mukaan reilusti juustoraastetta ja pinaattia makua tuomaan. Maistuu takuulla koko perheelle!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 dlpastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta)
2 kplvalkosipulinkynttä
300 g(1 pkt) kanan fileesuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
390 g(1 prk) tomaattimurskaa
150 g(1 ps) pakastepinaattia
1 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta.

    MääräAinesosa
    5 dlpastaa (esim. penne, gnocchi tai simpukkapasta)
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipulit.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Ruskista kana öljyssä pannulla. Lisää valkosipulit paistamisen loppupuolella. Sekoita joukkoon tomaattimurska, pinaatti ja mausteet. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes pinaatti on sulanut.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    300 g(1 pkt) kanan fileesuikaleita
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    150 g(1 ps) pakastepinaattia
    390 g(1 prk) tomaattimurskaa
  4. 4

    Kaada pasta ja kastike öljyttyyn vuokaan (noin 25 x 30 cm). Sekoita. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) juustoraastetta

Vinkki: Jätä juustoraaste pois ja vähennä suolaa 1/2 tl. Lisää kastikkeeseen purkillinen (120 g) kivettömiä oliiveja. Murustele pinnalle paketti (150 g) fetaa paiston puolivälissä.

Vinkki: Kovaa kana 2 tölkillä tonnikalaa ja pakastepinaatti pussillisella (150 g) tuoretta pinaattia. Kuullota valkosipulit pannulla, lisää huuhdeltu pinaatti, tomaattimurska, tonnikala ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.

Vinkki: Kokeile eri muotoisia pastoja, esimerkiksi gnocchi- tai simpukkapastaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä