Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen broileripata

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauduta broilerin paistileikkeet punaviinin kanssa meheväksi pataruoaksi. Pekonilla ja sienillä mehevöitetty kanapata on maukas viikonloppuruoka, joka kypsyy hitaasti uunissa.

Ainekset

650 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
Valkosipulinkynttä
6 kpl
salottisipulia
150 g
(1 pkt) pekonia
200 g
(1 tlk) herkkusieniä (säilyke)
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Punaviiniä
2 - 3 dl
vettä
1 kpl
kanafondi
70 g
Tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
2 kpl
Laakerinlehteä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Puolita leikkeet ja ruskista ne öljyssä (1 rkl) pannulla molemmin puolin. Mausta leikkeet pippurilla ja suolalla, siirrä pataan.

650 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa
2

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, lisää ne pataan.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
3

Kuori sipulit, hienonna pekoni ja valuta herkkusienet. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja siirrä ne pataan. Lisää pannulle öljyä (1 rkl) ja ruskista sipulit ja herkkusienet. Ripota vehnäjauhot sipuli-sieniseokseen ja kuumenna sekoittaen hetki. Kaada punaviini pannulle, kiehauta ja kaada seos pataan.

6 kpl
salottisipulia
150 g
(1 pkt) pekonia
200 g
(1 tlk) herkkusieniä (säilyke)
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Punaviiniä
4

Lisää pataan vesi, fondi, tomaattipyree, timjami ja laakerinlehdet. Sekoita ja peitä pata kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla 45 minuuttia, poista kansi ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia. Tarjoa pata riisin tai perunoiden kanssa.

2 - 3 dl
vettä
1 kpl
kanafondi
70 g
Tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
2 kpl
Laakerinlehteä
Miltä maistui?(34 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

540

2262

31,0 g

8,8 g

8,0 g

3,8 g

2,8 g

43,8 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli