Ranskalainen broileripata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen broileripata

Ranskalainen broileripata
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Herkullinen kanapata saa makunsa uunissa hauduttamalla.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Broilerin rintaleikettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Öljyä
170 g
Pekonia
2 kpl
Sipulia lohkottuna tai 6 salottisipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
200 g
(1 prk) Kokonaisia sälykeherkkusieniä
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Punaviiniä
2 - 3 dl
Kanalientä
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 kpl
Laakerinlehteä

Näin teet

1

Mausta broilerin rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ruskista broileripalat pannulla kauniin ruskeiksi ja nosta ne sitten padan pohjalle odottamaan.

3 kpl
Broilerin rintaleikettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Öljyä
2

Suikaloi pekoni, kuori ja lohko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Ruskista pannulla pekonisilppua sekoittaen. Lisää joukkoon sipulilohkot, murskatut valkosipulinkynnet sekä herkkusienet. Anna niiden saada myös hieman väriä.

2 kpl
Sipulia lohkottuna tai 6 salottisipulia
170 g
Pekonia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
200 g
(1 prk) Kokonaisia sälykeherkkusieniä
3

Lisää pannulle sekoittaen vehnäjauhot. Lisää seos pataan ja kaada päälle viini, kanaliemi sekä mausteet. Sekoita hieman, että mausteet sekoittuvat kastikkeen joukkoon.

2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Punaviiniä
2 - 3 dl
Kanalientä
2 kpl
Laakerinlehteä
1 tl
Suolaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
4

Nosta pata 200 asteiseen uuniin ja anna hautua kannen alla 1–1 1/2 tuntia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 28.6.2019