Ranskalainen broileripata
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hauduta broilerin paistileikkeet punaviinin kanssa meheväksi pataruoaksi. Pekonilla ja sienillä mehevöitetty kanapata on maukas viikonloppuruoka, joka kypsyy hitaasti uunissa.
| 650 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 6 kpl | salottisipulia |
| 150 g | (1 pkt) pekonia |
| 200 g | (1 tlk) herkkusieniä (säilyke) |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | punaviiniä |
| 2 - 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kanafondi |
| 70 g | tomaattipyreetä |
| 1 tl | timjamia |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
- 1.
Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Puolita leikkeet ja ruskista ne öljyssä (1 rkl) pannulla molemmin puolin. Mausta leikkeet pippurilla ja suolalla, siirrä pataan.
- 2.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, lisää ne pataan.
- 3.
Kuori sipulit, hienonna pekoni ja valuta herkkusienet. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja siirrä ne pataan. Lisää pannulle öljyä (1 rkl) ja ruskista sipulit ja herkkusienet. Ripota vehnäjauhot sipuli-sieniseokseen ja kuumenna sekoittaen hetki. Kaada punaviini pannulle, kiehauta ja kaada seos pataan.
- 4.
Lisää pataan vesi, fondi, tomaattipyree, timjami ja laakerinlehdet. Sekoita ja peitä pata kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla 45 minuuttia, poista kansi ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia. Tarjoa pata riisin tai perunoiden kanssa.
Ranskalainen broileripata
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Hauduta broilerin paistileikkeet punaviinin kanssa meheväksi pataruoaksi. Pekonilla ja sienillä mehevöitetty kanapata on maukas viikonloppuruoka, joka kypsyy hitaasti uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 650 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 6 kpl | salottisipulia |
| 150 g | (1 pkt) pekonia |
| 200 g | (1 tlk) herkkusieniä (säilyke) |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | punaviiniä |
| 2 - 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kanafondi |
| 70 g | tomaattipyreetä |
| 1 tl | timjamia |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Puolita leikkeet ja ruskista ne öljyssä (1 rkl) pannulla molemmin puolin. Mausta leikkeet pippurilla ja suolalla, siirrä pataan.
Määrä Ainesosa 650 g (1 pkt) broilerin paistileikkeitä 2 rkl rypsiöljyä 1 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 2
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, lisää ne pataan.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kuori sipulit, hienonna pekoni ja valuta herkkusienet. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja siirrä ne pataan. Lisää pannulle öljyä (1 rkl) ja ruskista sipulit ja herkkusienet. Ripota vehnäjauhot sipuli-sieniseokseen ja kuumenna sekoittaen hetki. Kaada punaviini pannulle, kiehauta ja kaada seos pataan.
Määrä Ainesosa 6 kpl salottisipulia 150 g (1 pkt) pekonia 200 g (1 tlk) herkkusieniä (säilyke) 2 rkl vehnäjauhoja 3 dl punaviiniä - 4
Lisää pataan vesi, fondi, tomaattipyree, timjami ja laakerinlehdet. Sekoita ja peitä pata kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla 45 minuuttia, poista kansi ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia. Tarjoa pata riisin tai perunoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 2 - 3 dl vettä 1 kpl kanafondi 70 g tomaattipyreetä 1 tl timjamia 2 kpl laakerinlehteä
Ravintosisältö
557
Energiaa kcal
2332
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
44,5 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
557
Energiaa kcal
2332
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
44,5 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























