Ranskalainen broileripata
Ainekset
Valmistus
Ota broilerinleikkeet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Puolita leikkeet ja ruskista ne öljyssä (1 rkl) pannulla molemmin puolin. Mausta leikkeet pippurilla ja suolalla, siirrä pataan.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, lisää ne pataan.
Kuori sipulit, hienonna pekoni ja valuta herkkusienet. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja siirrä ne pataan. Lisää pannulle öljyä (1 rkl) ja ruskista sipulit ja herkkusienet. Ripota vehnäjauhot sipuli-sieniseokseen ja kuumenna sekoittaen hetki. Kaada punaviini pannulle, kiehauta ja kaada seos pataan.
Lisää pataan vesi, fondi, tomaattipyree, timjami ja laakerinlehdet. Sekoita ja peitä pata kannella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla 45 minuuttia, poista kansi ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia. Tarjoa pata riisin tai perunoiden kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
540
2262
31,0 g
8,8 g
8,0 g
3,8 g
2,8 g
43,8 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli