Kuori ja hienonna sipulit. Valuta ja huuhtele pavut.
Kuullota sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa. Lisää paprikajauhe, juustokumina ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
Lisää tomaattimurska, vesi, pavut, kaurajyvät, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuutttia tai kunnes kaurajyvät ovat kypsiä.
Halutessasi viimeistele hienonnetulla korianterilla ja kaurafraichella.
Vinkki: Chili sin carne kaurasta sopii hyvin myös meksikolaiseen tyyliin tacojen täytteeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
404
1694
7,7 g
0,7 g
58,0 g
11,0 g
16,0 g
17,7 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl kaurafraichea .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli