Steak salad karitsanifileestä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Steak salad karitsanifileestä

Steak salad karitsanifileestä
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
150°C
Ruokavalio
Steak salad eli pihvisalaatti on iso hitti Amerikassa. Tarjoa karitsan ulkofileen kanssa keväisiä kasviksia ja täyteläistä gorgonzolakastiketta.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
karitsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua)
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

GORGONZOLAKASTIKE

100 g
gorgonzolajuustoa
200 g
ranskankermaa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

MARINOITU PUNASIPULI

1 kpl
punasipuli
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 rkl
limemehua

LISÄKSI

800 g
(12 kpl) perunaa
500 g
vihreää parsaa
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
paahdettua pähkinöitä tai siemeniä
1 rkl
parmesaanilastuja

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

600 g
karitsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua)
2

Säädä uuni 150 asteeseen. Valmista kastike. Säästä hieman juustoa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.

200 g
ranskankermaa
100 g
gorgonzolajuustoa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Laita vesi kiehumaan perunoiden keittämistä varten. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha uunivuokaan, työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota liha uunista. Hiero pintaan suolaa, mikäli marinadissa ei ole suolaa. Mausta pippurilla. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit antaa lihan jäähtyä myös kokonaan ennen viipalointia.

rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Laita perunat kiehumaan. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Mittaa suola, sokeri ja limemehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

800 g
(12 kpl) perunaa
2 rkl
limemehua
1 kpl
punasipuli
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
5

Kypsennä parsat. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat ja perunat.

500 g
vihreää parsaa
6

Pese ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. Paloittele parsat ja perunat suupaloiksi. Laita ne salaatin päälle lihan, punasipulin, pähkinöiden ja parmesaanin kanssa. Viimeistele kastikkeella.

1 rkl
parmesaanilastuja
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
paahdettua pähkinöitä tai siemeniä
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
Muokattu: 8.4.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g137 g
Proteiinia39 g156 g
Rasvaa38 g152 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj2757 11026
Energiaa kcal658 2632

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl parmesaanilastuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g137 g
Proteiinia39 g156 g
Rasvaa38 g152 g
Kuituja7 g29 g
Energiaa kj2757 11026
Energiaa kcal658 2632

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl parmesaanilastuja

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.