Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperilettukakku

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Letuista koottu kakku on kesän hauskin ja rennoin jälkiruoka. Tämä herkullinen lettukakku saa täytteekseen raparperia, sitruunatahnaa ja mascarpone-kermavaahtoa.

Ainekset

Lettutaikina

3 kpl
Kananmunaa
7 dl
Maitoa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ohrajauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta

Raparperi-sitruunatäyte

250 g
Raparperia
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vettä tai sitruunamehua
2 dl
Kuohukermaa
250 g
Mascarponejuustoa
1/2 dl
Lemon curd -sitruunatahnaa

Koristeeksi

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon loppu maito ja rasva. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puolisen tuntia. Paista taikinasta noin 12 isoa, paksuhkoa lettua. Anna lettujen jäähtyä.

3 kpl
Kananmunaa
7 dl
Maitoa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ohrajauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Juoksevaa kasvi- ja voiöljyseosta
2

Huuhtele ja paloittele raparperit. Siirrä palat sokerin ja veden tai mehun kanssa kattilaan. Keitä, kunnes palat juuri ja juuri pehmenevät. Anna jäähtyä.

250 g
Raparperia
1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Vettä tai sitruunamehua
3

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunatahna. Levitä letulle täytettä ja lusikoi päälle raparperinpaloja. Kokoa letuista ja täytteistä kakku. Kaada päälle loppu täyte ja raparperit. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Tomusokeria
2 dl
Kuohukermaa
250 g
Mascarponejuustoa
1 rkl
Vettä tai sitruunamehua
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 26.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

281

1176

17,3 g

9,0 g

21,9 g

9,8 g

1,2 g

8,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Lemon curd -sitruunatahnaa,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli