Kahden lohen tahna - Yhteishyvä

Kahden lohen tahna

???
Annokset
8
Ruokavalio
Keitetystä lohesta ja kylmäsavukirjolohesta sekoitettu kalatahna maistuu leivän tai blinin päällä.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
6 dl
Kalalientä
150 g
Kylmäsavukirjolohta
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Ranskankermaa
3 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 - 1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Tilli- ja ruohosipulisilppua
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) valkopippuria
2 - 3 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Roseepippuria, halutessasi

Näin teet

1

Nypi lohesta ruodot. Ripottele fileelle suolaa ja anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane lohi liemeen nahkapuoli alaspäin. Huolehdi, että liemi peittää kalan kokonaan. Keitä lohta hiljalleen 10–12 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää. Nosta kala reikäkauhalla jäähtymään.

Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

2

Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää savulohi, piparjuuritahna, sitruunamehu ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

150 g
Kylmäsavukirjolohta
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Ranskankermaa
3 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 - 1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 dl
Tilli- ja ruohosipulisilppua
1/2 tl
Roseepippuria, halutessasi
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) valkopippuria
3

Poista keitetystä lohesta nahka ja näkyvä rasva. Paloittele kala haarukalla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaprikset ja roseepippurit pinnalle. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

2 - 3 rkl
Kapriksia
1/2 tl
Roseepippuria, halutessasi
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g11 g
Proteiinia15 g122 g
Rasvaa24 g189 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1168 9340
Energiaa kcal279 2232

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 3 tl Piparjuuritahnaa

  • 0,5 dl Tilli- ja ruohosipulisilppua

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) valkopippuria

  • 2 - 3 rkl Kapriksia

  • 0,5 tl Roseepippuria, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g11 g
Proteiinia15 g122 g
Rasvaa24 g189 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1168 9340
Energiaa kcal279 2232

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 3 tl Piparjuuritahnaa

  • 0,5 dl Tilli- ja ruohosipulisilppua

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) valkopippuria

  • 2 - 3 rkl Kapriksia

  • 0,5 tl Roseepippuria, halutessasi

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.