Persimoni-kardemummapaistos - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Persimoni-kardemummapaistos

Persimon-kardemummapaistos resepti
Annokset
6
Ruokavalio
Persimonista valmistat maistuvan jälkiruoan tai välipalan. Persimon sopii hyvin reseptin pistaasipähkinöiden ja vaniljajäätelön kera.
Jaa Somessa

Ainekset

6 kpl
(n. 200 g) persimonia
3 rkl
Hunajaa
2 rkl
Kuumaa vettä
1/2 kpl
Vaniljatankoa
1/2 kpl
Limetin mehu
1/2 tl
Kardemummaa
2 rkl
Voita

LISÄKSI

1/2 dl
Pistaasipähkinöitä

LISÄKSI

1 kpl
Vaniljajäätelöä

Näin teet

1

Kuori persimonit kuorimaveitsellä. Leikkaa lohkoiksi ja poista kova kanta. Laita lohkot uunivuokaan.

Sekoita hunaja kuumaan veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus hunajaveteen. Purista joukkoon limetin mehu ja kardemumma. Kaada liemi uunivuokaan. Lisää päälle voinokareita. Paista 200-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetki.

Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Paahda ne kuivalla pannulla ja ripottele vuokaan. Tarjoa lämpimän paistoksen kanssa jäätelöä.

Resepti
Kaisa Nieminen
Kuvat
Sami Repo
Julkaistu: 28.10.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g62 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa8 g45 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj489 2935
Energiaa kcal117 701

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Kuumaa vettä

  • Vaniljatankoa

  • 0,5 tl Kardemummaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g62 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa8 g45 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj489 2935
Energiaa kcal117 701

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Kuumaa vettä

  • Vaniljatankoa

  • 0,5 tl Kardemummaa

Resepti
Kaisa Nieminen
Kuvat
Sami Repo

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.