Helpot suklaakeksit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot suklaakeksit

Helpot suklaakeksit
Kappaleita
30
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
180°C
Ruokavalio
Itse tehdyt suklaakeksit on helppo ja nopea valmistaa. Lisää taikinaan fariinisokeria ja kaurahiutaleita makua antamaan.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
taloussuklaata
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
250 g
margariinia
3 1/2 dl
fariinisokeria
2 kpl
kananmunaa
2 dl
kaurahiutaleita

Vinkki: Valmiit keksit säilyvät kannellisessa rasiassa noin 3 viikkoa. Voit myös pakastaa osan kekseistä.

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Rouhi suklaa karkeaksi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

1 tl
leivinjauhetta
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
200 g
taloussuklaata
2

Paloittele rasva mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla hetki kerrallaan, kunnes rasva on sulanut. Sekoita sokeri rasvaan. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

250 g
margariinia
3 1/2 dl
fariinisokeria
3

Sekoita munat, suklaarouhe ja kaurahiutaleet rasvaseokseen. Siivilöi jauho-kaakaoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kiinteytyä noin 20 minuuttia.

2 dl
kaurahiutaleita
2 kpl
kananmunaa
4

Pyörittele taikinasta käsin pingispallon kokoisia palleroita. Laita noin 10 palleroa kerrallaan leivinpaperilla peitetylle pellille ja litistä pallot. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.6.2019
Muokattu: 19.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g634 g
Proteiinia4 g105 g
Rasvaa7 g206 g
Kuituja1 g32 g
Energiaa kj685 20537
Energiaa kcal164 4907

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g634 g
Proteiinia4 g105 g
Rasvaa7 g206 g
Kuituja1 g32 g
Energiaa kj685 20537
Energiaa kcal164 4907
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.