Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanajuustokakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Porkkanajuustokakussa yhdistyvät mehevän mausteinen porkkanakakkupohja, vaniljainen juustokakku ja kaikkien rakastama täyteläinen tuorejuustokuorrutus. Näyttävä porkkanakakku leivotaan sekoittamalla, jolloin vatkainta ei tarvita.

Ainekset

Porkkanakakkutaikina

3 - 4 kpl
porkkanaa (3 dl raastetta)
195 g
(3 dl) vehnäjauhoja
2 dl
fariinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
2 dl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa

Juustokakkutäyte

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 rkl
perunajauhoja
2 kpl
kananmunaa

Kuorrutus

50 g
voita
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 dl
tomusokeria

Lisäksi

1 dl
pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow naturel)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota maustamaton tuorejuusto, rahka ja munat huoneenlämpöön. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
2 kpl
kananmunaa
2

Valmista taikina. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet leivontakulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja munat. Kääntele raaste taikinaan.

3 - 4 kpl
porkkanaa (3 dl raastetta)
195 g
(3 dl) vehnäjauhoja
2 dl
fariinisokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
2 dl
rypsiöljyä
2 kpl
kananmunaa
3

Valmista täyte. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuustoon rahka, sokerit ja perunajauho. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.

1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
4

Kaada taikina vuoan pohjalle. Kaada päälle täyte ja tasoita pinta. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Ota kuorrutuksen voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.

5

Sekoita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sokerin kanssa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Rouhi pähkinät ja koristele kakku pähkinärouheella.

50 g
voita
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
1 dl
pähkinäsekoitusta (esim. Rainbow naturel)

Vinkki: Leivo kakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ja rakenne tasaantuvat. Säilytä kakku jääkaapissa.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 14.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

549

2298

34,8 g

10,1 g

45,1 g

31,9 g

1,8 g

13,6 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli