Isoäidin maalaissalaatti - Yhteishyvä

Isoäidin maalaissalaatti

Isoäidin maalaissalaatti
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Varsikukkakaalilla ja ruiskrutongeilla höystetty vihersalaatti tarjotaan vanhanajan tyyliin kananmuna-kermaviilikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

160 g
(1 rs) varsikukkakaalia
1
ps salaattisekoitusta
1 kpl
keräsalaatti
1/2 kpl
(200 g) kurkkua
1 kpl
punasipuli
4
viipaletta ruisleipää
1 rkl
rypsiöljyä
1/2
ruukkua minttua

KASTIKE

3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 tl
sokeria
2 tl
etikkaa
1 tl
sinappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Tee kastike. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi. Silppua valkuaiset.

3 kpl
kananmunaa
1 tl
sinappia
2 tl
sokeria
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
etikkaa
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2

Keitä kukkakaaleja vähässä vedessä 3 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä.

160 g
(1 rs) varsikukkakaalia
3

Revi keräsalaatti. Lisää salaattisekoitus. Suikaloi kurkku ja sipuli

1 kpl
keräsalaatti
1
ps salaattisekoitusta
1/2 kpl
(200 g) kurkkua
1 kpl
punasipuli
4

Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä rapeiksi.

4
viipaletta ruisleipää
1 rkl
rypsiöljyä
5

Kokoa salaatti vadille. Lisää silputut valkuaiset, leipäpalat ja mintunlehdet. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 5.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g23 g
Proteiinia17 g69 g
Rasvaa21 g82 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1181 4724
Energiaa kcal282 1127

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ps salaattisekoitusta

  • viipaletta ruisleipää

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g23 g
Proteiinia17 g69 g
Rasvaa21 g82 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1181 4724
Energiaa kcal282 1127

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ps salaattisekoitusta

  • viipaletta ruisleipää

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.