Pinkit ranskalaiset - Yhteishyvä

Pinkit ranskalaiset

Pinkit ranskalaiset
Hauska ja maukas sesonkiperuna on luontaisesti pinkki. Yllätä uudella värillä ja tee tuplapaisto, jotta saat aidosti rapeat ranskalaiset perunat. Sekoita punaisten ranskalaisten kaveriksi myös pinkki dippi.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Pinkkiä perunaa
Vettä liottamiseen
3 dl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa

PINKKI DIPPI

1 dl
Majoneesia
1 - 2 tl
Etikkapunajuurien lientä

Näin teet

1

Pese perunat ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi tikuiksi. Laita perunat kulhoon, peitä kylmällä vedellä ja anna liota jääkaapissa 2 tuntia.

500 g
Pinkkiä perunaa
2

Valuta perunat siivilässä. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.

3

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa noin 180-asteiseksi. Testaa öljyn lämpö yhdellä perunatikulla. Jos se nousee heti pintaan ja alkaa paistua niin että öljy poreilee, öljy on sopivan kuumaa.

3 dl
Rypsiöljyä
4

Ota uuniritilä työpöydälle ja levitä sen päälle pari kerrosta talouspaperia.

5

Kypsennä perunoita muutamassa erässä kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia. Säädä tarvittaessa lieden lämpötilaa. Öljy on sopivan kuumaa, kun peruna ruskistuu pikkuhiljaa. Ota perunat öljystä reikäkauhalla, valuta ja levitä ne talouspaperilla vuoratun uuniritilän päälle.

6

Paista perunat toisen kerran kuumassa öljyssä, tällä kertaa noin 5 minuuttia niin, että ne rapeutuvat ja ruskistuvat hieman. Valuta perunat jälleen talouspaperilla ja mausta suolalla.

1 tl
Suolaa
7

Tarjoa perunat pinkin dipin kanssa.

8

VALMISTUS UUNISSA Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pyöräytä perunat huolellisesti rypsiöljyssä ja mausta suolalla. Levitä ne uunipellille ja peitä foliolla. Paista 5 minuuttia, poista folio ja jatka paistamista noin 20 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g67 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa87 g348 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj3555 14219
Energiaa kcal849 3397

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vettä liottamiseen

  • 1 tl Suolaa

  • 1 - 2 tl Etikkapunajuurien lientä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g67 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa87 g348 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj3555 14219
Energiaa kcal849 3397

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vettä liottamiseen

  • 1 tl Suolaa

  • 1 - 2 tl Etikkapunajuurien lientä

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.