Sitruunainen kesäkurpitsalohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen kesäkurpitsalohi

Sitruunainen kesäkurpitsalohi
Annokset
4
Uunin lämpötila
200°C
Levitä uunilohen pinnalle tuorejuustoa ja päällystä kesäkurpitsa- ja sitruunasiivuilla. Fodmap-ruokavalioon sopiva mehevä lohi viimeistellään mantelirouheella.
Jaa Somessa

Ainekset

800 - 1000 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
1 kpl
sitruuna
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta)
1 kpl
pieni kesäkurpitsa
1 dl
mantelirouhetta
1 dl
hienonnettua basilikaa tai minttua

VUOAN VOITELUUN

1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Ruoka sopii useimpien fodmap-ruokavalioon, kun käytät laktoositonta tuorejuustoa. Voit korvata tuorejuuston halutessasi kaurapohjaisella ”tuorejuustolla” (Oatly påMackan).

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Laita kala uunivuokaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa.

1 rkl
rypsiöljyä
800 - 1000 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
2

Pese ja puolita sitruuna. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuoriraaste ja tuorejuusto. Levitä seos lohifileen päälle.

1 kpl
sitruuna
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta)
3

Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsa- ja sitruunaviipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle loppu suola ja mantelirouhe. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla basilikalla tai mintulla.

1 kpl
pieni kesäkurpitsa
1 dl
mantelirouhetta
1 tl
suolaa
1 dl
hienonnettua basilikaa tai minttua
Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.6.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia52 g208 g
Rasvaa50 g199 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj2829 11315
Energiaa kcal676 2702

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia52 g208 g
Rasvaa50 g199 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj2829 11315
Energiaa kcal676 2702
Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.