Savumuikku-fenkolipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savumuikku-fenkolipiirakka

Savumuikku-fenkolipiirakka
Annokset
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Sekoita näkkärimurusta rapea piirakkapohja ja lado täytteeksi savumuikkuja suoraan purkista. Kuullotettu fenkoli antaa piirakalle hauskan anismaisen vivahteen.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
näkkileipää
75 g
margariinia
75 g
juustoraastetta
1 kpl
kananmunan keltuainen

TÄYTE

1 kpl
fenkoli
1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
215 - 275 g
(1 prk) savumuikkuja
1/2 dl
hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Hienonna näkkileivät monitoimikoneella tai pakastuspussissa kaulimella painelemalla. Sulata rasva. Sekoita näkkärimuru, rasva, juustoraaste ja keltuainen. Levitä seos piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte.

150 g
näkkileipää
75 g
margariinia
75 g
juustoraastetta
1 kpl
kananmunan keltuainen
2

Halkaise ja huuhtele fenkoli. Hienonna fenkolin vihreät latvat ja säästä ne piirakan viimeistelyä varten. Viipaloi fenkoli. Kuullota fenkoliviipaleita pannulla öljyssä 2–4 minuuttia, kunnes fenkoli hieman pehmenee. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja juustoraaste. Valuta muikut öljystä. Hienonna tilli.

1 kpl
fenkoli
1/2 dl
hienonnettua tilliä
1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
215 - 275 g
(1 prk) savumuikkuja
3

Kaada kerma-munaseos esikypsennetyn pohjan päälle. Levitä päälle fenkolia ja muikkuja. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Ripottele päälle tilliä ja fenkolin hienonnetut latvat.

Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.5.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g119 g
Proteiinia22 g172 g
Rasvaa33 g263 g
Kuituja4 g31 g
Energiaa kj1871 14971
Energiaa kcal447 3575

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl hienonnettua tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g119 g
Proteiinia22 g172 g
Rasvaa33 g263 g
Kuituja4 g31 g
Energiaa kj1871 14971
Energiaa kcal447 3575

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl hienonnettua tilliä

Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.