Makea olutleipä - Yhteishyvä

Makea olutleipä

Makea olutleipä
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Tummaa olutta
25 g
Hiivaa
1 dl
Siirappia
1 dl
Kaljamaltaita
1 dl
Ruisrouhetta
1 1/2 tl
Suolaa
1 dl
Ruisjauhoja
4 dl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Lämmitä olut kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, siirappi ja maltaat joukkoon. Lisää ruisrouhe, suola ja jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Valuta taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (1,5 l). Anna kohota peitettynä lämpimässä tunnin ajan. Paista leipää 175-asteisen uunin alaosalla noin tunnin ajan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2011
Muokattu: 8.8.2018
Jaa Somessa