Katkarapukasari - Yhteishyvä

Katkarapukasari

Katkarapukasari
Annokset
4
Voiko kasarimpaa olla kuin legendaarinen katkarapukasari? Tämä klassikkoruoka on helppo valmistaa myös kotona.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 180 g) pakastekatkarapuja
4 rkl
Öljyä
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 rkl
Ketsuppia
1 dl
Valkoviiniä tai omenamehua
1 kpl
Kalaliemikuutio
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Chilirouhetta
3 rkl
Tillisilppua

Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.

Näin teet

1

Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini tai mehu, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

2 kpl
(à 180 g) pakastekatkarapuja
1 kpl
Sipuli
5 - 6 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 dl
Valkoviiniä tai omenamehua
1 rkl
Ketsuppia
1 kpl
Kalaliemikuutio
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Chilirouhetta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2

Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.

3 rkl
Tillisilppua
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g13 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa14 g56 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj664 2655
Energiaa kcal159 634

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • 0.5 tl Suolaa

  • 0.5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0.5 tl Chilirouhetta

  • 3 rkl Tillisilppua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g13 g
Proteiinia1 g2 g
Rasvaa14 g56 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj664 2655
Energiaa kcal159 634

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • 0.5 tl Suolaa

  • 0.5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 0.5 tl Chilirouhetta

  • 3 rkl Tillisilppua

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.