Mausteinen kaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mausteinen kaalikeitto

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

600 g
Braatvurstia
1 kg
Varhaiskaalia
1 kpl
Purjo
500 g
Porkkanaa
4 l
Vettä
5 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 kpl
Laakerinlehteä
10 - 12 kpl
Maustepippuria
1 rkl
Meiramia
4 - 5 rkl
Tomaattisosetta

pinnalle

Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Viipaloi braatvurstit ja paahda ne kattilanpohjalla. Nosta syrjään odottamaan. Huuhtele ja halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja paloittele porkkanat.

Siirrä kasvikset kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja kiehauta. Lisää mausteet ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Lisää lopussa joukkoon makkaraviipaleet ja keitä vielä hetki. Lisää koristeeksi persiljaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

832

199

13,0 g

5,2 g

8,5 g

8,0 g

3,8 g

10,0 g

3,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 l Vettä,

Laakerinlehteä,

Maustepippuria,

1 rkl Meiramia,

4 - 5 rkl Tomaattisosetta,

Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli