Nutellapullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Nutellapullat

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Pidätkö pähkinästä, suklaasta ja pullasta? Nutellapullat maistuvat kaikenikäisille herkkusuille. Pullien paistoaika on vain noin 10 minuuttia.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kardemummaa
7 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Sulatettua voita

täyte

50 g
Notkeaa voita
3 rkl
Fariinisokeria
1 1/2 - 2 dl
Pähkinä-suklaalevitettä (nutella)
1 dl
Hasselpähkinärouhetta

voiteluun

Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja  mausteet. Sekoita taikinaan jauhoja kunnes syntyy sileä ja kimmoisa taikina. Lisää rasva ja jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhosta. Kohota peitettynä noin 1/2 tuntia lämpimässä. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta noin 30 x 50 cm:n kokoinen levy. Levitä levylle rasva ja pähkinä-suklaalevite. Ripottele päälle pähkinärouhe ja sokeri. Kääri levy rullaksi. Jätä sauma alle. Leikkaa rulla paloiksi ja pane paperivuokiin. Kohota. Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 25.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

944

225

9,6 g

4,6 g

29,6 g

8,8 g

1,7 g

4,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

2 tl Kardemummaa,

1,5 - 2 dl Pähkinä-suklaalevitettä (nutella),

Kananmunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli