Puolukkakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukkakakku

Puolukkakakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

200 g
Piparkakkuja
75 g
Margariinia

puolukkatäyte

5 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Puolukkasurvosta
1 dl
Sokeria
1 kpl
(200 g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl
Limetin- tai sitruunanmehua

vaniljatäyte

3 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastike

puolukkakiille

2 kpl
Liivatelehteä
1 1/2 dl
Puolukkamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Sekoita ainekset ja painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma.

200 g
Piparkakkuja
75 g
Margariinia
5 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kuohukermaa
2

Sekoita puolukkasurvos, sokeri ja rahka toisessa kulhossa. Kuumenna sitrusmehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

2 dl
Puolukkasurvosta
1 dl
Sokeria
1 kpl
(200 g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl
Limetin- tai sitruunanmehua
3

Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada kattilaan muutama ruokalusikallinen vaniljakastiketta. Vatkaa loput vaahdoksi.

3 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastike
4

Kuumenna vaniljakastike kattilassa ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana vaniljavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Nosta kakku kylmään tunniksi.

1 kpl
(250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastike
5

Valmista kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu ja liuota siihen liivatteet. Jäähdytä seos haaleaksi. Nostele kiille lusikalla kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.

2 kpl
Liivatelehteä
1 1/2 dl
Puolukkamehua
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2011
Muokattu: 19.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.