Yhden kulhon gluteeniton raparperipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhden kulhon gluteeniton raparperipiirakka

Gluteeniton raparperipiirakka
Paloja
8
Ruokavalio
Päältä rapea ja sisältä pehmeä gluteenitonraparperipiirakka on kesän kestosuosikki. Gluteeniton herkku syntyy yhdessä kulhossa ja maistuu kardemummalta ja kookokselta.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta (kuitupitoista)
2 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 1/2 dl
Kookoshiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kardemummaa
125 g
Leivontamargariinia
1 dl
Kaurajuomaa
1 kpl
Kananmuna
5 dl
(250 g) raparperipaloja

HUNAJAJOGURTTI

300 g
(1 prk) kreikkalaista jogurttia
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Paloittele kylmä rasva joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota 1 dl muruseosta kuppiin ja laita sivuun odottamaan. Lisää kaurajuoma ja kananmuna kulhoon muruseoksen joukkoon ja sekoita taikinaksi.

1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta (kuitupitoista)
2 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Kookoshiutaleita
1 tl
Kardemummaa
125 g
Leivontamargariinia
1 dl
Kaurajuomaa
1 kpl
Kananmuna
3

Levitä taikina piirakkavuokaan. Ripottele raparperipalat taikinan päälle ja muruseos pinnalle. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.

5 dl
(250 g) raparperipaloja
4

Mausta jogurtti hunajalla ja vaniljasokerilla. Tarjoa piirakka haaleaksi jäähtyneenä hunajajogurtin kanssa.

300 g
(1 prk) kreikkalaista jogurttia
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Vaniljasokeria
5

Vinkki: Voit korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja50 g401 g
Proteiinia5 g42 g
Rasvaa21 g170 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1761 14088
Energiaa kcal421 3366

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 1 tl Kardemummaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja50 g401 g
Proteiinia5 g42 g
Rasvaa21 g170 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj1761 14088
Energiaa kcal421 3366

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 1 tl Kardemummaa

  • 1 tl Vaniljasokeria

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.