60 ravintolaa, aina auki oleva Prisma ja valtavasti liikennettä – Tripla on Helsingin uusi jättiläinen | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
60 ravintolaa, aina auki oleva Prisma ja valtavasti liikennettä – Tripla on Helsingin uusi jättiläinen

60 ravintolaa, aina auki oleva Prisma ja valtavasti liikennettä – Tripla on Helsingin uusi jättiläinen

Teksti:
Petteri Ruotsalainen
Kuvat:
YIT
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 26.9.2019
Helsingin Keski-Pasilaan lokakuussa avautuvassa kauppakeskusessa Mall of Triplassa on kaupan ja palvelujen lisäksi työpaikkoja, asuntoja ja liikenteen keskuspiste. HOK-Elannon palvelut ovat näkyvä osa uutta kauppakeskusta.

Yli 60 ravintolaa

Mall of Tripla -kauppakeskuksessa on neljä eri tasoa, joilla kaikilla on oma teemansa.

HOK-Elannolla on Triplassa kolme ravintolaa: Fredde’s, Urban Rabbit ja Ratamo. Yhteensä kauppakeskuksessa on tarjolla yli 60 ravintolaa.

Ykköskerroksen Food Market -tasolla ovat suuret, suomalaisille tutut ruokakaupat, kuten Prisma. Alepa löytyy aseman yhteydestä.

Triplan Prisma ja Alepa ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Toisessa kerroksessa on vaaleasävyinen Nordic Avenue, jossa tarjotaan töihin ja arjen askareisiin sopivaa skandinaavista muotia. Myös täällä on ravintola-alue.

Kolmoskerroksen teema on Downtown, mikä tarkoittaa samanlaisia kauppoja ja kansainvälisiä brändejä kuin ihmiset ovat tottuneet näkemään suurkaupunkien ydinkeskustoissa.

700 leffateatterin istuinta

Kolmannen kerroksen erikoisuus on FAME – Finnish Music Hall of Fame -musiikkimuseo. Uudessa, toiminnallisessa ja nykyajan teknologiaa hyödyntävässä museossa kunnioitetaan suomalaisen musiikin historiaa.

Neljännen kerroksen Little Manhattan on liikennevirtojen keskus, joka nimensä mukaisesti hakee inspiraationsa läpi vuorokauden sykkivästä suurkaupungin liikkeestä.

Viidennen kerroksen Soul Streets tarjoaa monipuolisen palvelumaailman. Sieltä löytyy kuuden salin ja 700 istuinpaikan elokuvateatterikompleksi, terveysasema, ruokaravintola-yökerho ja satojen neliöiden seurakuntakeskuskin.

Alimpana Down Under -tasolla on muun muassa Surf House Helsinki -niminen sisäsurffaustila, jossa aaltokoneen avulla voi nauttia surffauksesta +27 asteen lämpötilassa ympäri vuoden.

Avointa tilaa neljän jalkapallokentän verran

Tripla on uudenlainen urbaani keskus, joka huomattavan korkeine rakennuksineen on rakennusvaiheen aikana saanut osakseen myös kritiikkiä.

Triplan arkkitehtisuunnittelun johtaja Kalle Soini Arkkitehdit Soini & Horto -toimistosta kertoo, että kokonaisuudella oli alusta asti useita kaupunkikuvallisia tavoitteita. Koska kyseessä on Pasilan uusi keskus sekä ulkoiselta identiteetiltään että toiminnoiltaan, sen pitää näkyä myös rakennuksen mittakaavassa.

Original Sokos Hotel Tripla on 430 huoneellaan Suomen neljänneksi suurin hotelli.

”Tarkoituksena on yhdistää Itä- ja Länsi-Pasila liikenteen sydämeen ja toimia näin koko alueen yhteen sitovana tekijänä”, Soini kuvailee.

Yksi perustavoitteista on se, että alue on mahdollisimman selkeä ja avoin. Tripla yhdistää sitä ympäröivää aluetta: kauppakeskuksesta on ovi kaikille neljälle ympäröivälle kadulle.

Esimerkkinä avoimuudesta on Pasilan asemataso. Siellä on avointa tilaa liikkumiseen ja oleskeluun 300 metriä kertaa 100 metriä eli noin neljän jalkapallokentän verran.

Vuonna 2020 Triplassa aloittaa toimintansa Original Sokos Hotel Tripla. Se on 430 huoneellaan Suomen neljänneksi suurin hotelli.

Lue lisää HOK-Elannon hankkeista

Lisää aiheesta