Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lähes joka kolmas suomalainen asuu korkeintaan puolen tunnin ajomatkan päässä uudesta Mall of Triplasta. Junia kulkee Pasilan rautatieaseman kautta 900 päivässä.

60 ravintolaa, aina auki oleva Prisma ja valtavasti liikennettä – Tripla on Helsingin uusi jättiläinen

Teksti:
Petteri Ruotsalainen
Kuvat:
YIT
Julkaistu: 26.9.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Helsingin Keski-Pasilaan lokakuussa avautuvassa kauppakeskusessa Mall of Triplassa on kaupan ja palvelujen lisäksi työpaikkoja, asuntoja ja liikenteen keskuspiste. HOK-Elannon palvelut ovat näkyvä osa uutta kauppakeskusta.

Triplaan kuuluu liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus, pysäköintilaitos, uusi Pasilan asema ja joukkoliikenneterminaali, asuntoja, toimistoja ja hotelli.

Triplan pysäköintilaitos, kauppakeskus ja uusi asema avataan lokakuun 17. päivä. Asunnot, toimistotilat ja hotelli valmistuvat suunnitelman mukaan käyttöön tänä ja ensi vuonna.

Triplaa kuvaavat numerot ovat massiivisia. Kauppakeskuksen pinta-ala on 85000 neliömetriä, toimistotilojen 50000 neliömetriä. Asuintaloissa on 430 asuntoa. Pysäköintilaitoksessa on 2300 pysäköintipaikkaa ja pyöräpysäköinnissä 3400 paikkaa.

Triplaan kuuluu liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus.

Triplan rakennuttavan ja kaupallisesta konseptista vastaavan YIT:n kaupallisen kehitysjohtajan Pirjo Aallon mukaan Triplan ykköstavoite on palvella ihmistä.

”Triplassa on paljon paikkoja, joissa voi viipyä vaikkei ostaisikaan mitään. Esimerkistä käy kulttuuriaukio, jossa järjestetään erilaisia esityksiä”, Aalto kuvailee.

HOK-Elannon palvelut ovat vahvasti läsnä Triplassa. Sieltä löytyvät jatkossa Prisma, Alepa, verkkokaupan noutopisteet, Emotion ja Omistajapalvelu sekä ravintolat Fredde’s, Urban Rabbit ja Ratamo.

”Tripla on niin merkittävä Keski-Helsingin kaupallinen kokonaisuus, että haluamme ehdottomasti keskittää liiketoimintaamme sinne”, sanoo HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen.

Myös HOK-Elannon toimisto muuttaa Pohjois-Haagasta Triplaan keväällä 2020.

Yli 60 ravintolaa

Mall of Tripla -kauppakeskuksessa on neljä eri tasoa, joilla kaikilla on oma teemansa.

HOK-Elannolla on Triplassa kolme ravintolaa: Fredde’s, Urban Rabbit ja Ratamo. Yhteensä kauppakeskuksessa on tarjolla yli 60 ravintolaa.

Ykköskerroksen Food Market -tasolla ovat suuret, suomalaisille tutut ruokakaupat, kuten Prisma. Alepa löytyy aseman yhteydestä.

Triplan Prisma ja Alepa ovat avoinna ympäri vuorokauden.

Toisessa kerroksessa on vaaleasävyinen Nordic Avenue, jossa tarjotaan töihin ja arjen askareisiin sopivaa skandinaavista muotia. Myös täällä on ravintola-alue.

Kolmoskerroksen teema on Downtown, mikä tarkoittaa samanlaisia kauppoja ja kansainvälisiä brändejä kuin ihmiset ovat tottuneet näkemään suurkaupunkien ydinkeskustoissa.

700 leffateatterin istuinta

Kolmannen kerroksen erikoisuus on FAME – Finnish Music Hall of Fame -musiikkimuseo. Uudessa, toiminnallisessa ja nykyajan teknologiaa hyödyntävässä museossa kunnioitetaan suomalaisen musiikin historiaa.

Neljännen kerroksen Little Manhattan on liikennevirtojen keskus, joka nimensä mukaisesti hakee inspiraationsa läpi vuorokauden sykkivästä suurkaupungin liikkeestä.

Viidennen kerroksen Soul Streets tarjoaa monipuolisen palvelumaailman. Sieltä löytyy kuuden salin ja 700 istuinpaikan elokuvateatterikompleksi, terveysasema, ruokaravintola-yökerho ja satojen neliöiden seurakuntakeskuskin.

Alimpana Down Under -tasolla on muun muassa Surf House Helsinki -niminen sisäsurffaustila, jossa aaltokoneen avulla voi nauttia surffauksesta +27 asteen lämpötilassa ympäri vuoden.

Avointa tilaa neljän jalkapallokentän verran

Tripla on uudenlainen urbaani keskus, joka huomattavan korkeine rakennuksineen on rakennusvaiheen aikana saanut osakseen myös kritiikkiä.

Triplan arkkitehtisuunnittelun johtaja Kalle Soini Arkkitehdit Soini & Horto -toimistosta kertoo, että kokonaisuudella oli alusta asti useita kaupunkikuvallisia tavoitteita. Koska kyseessä on Pasilan uusi keskus sekä ulkoiselta identiteetiltään että toiminnoiltaan, sen pitää näkyä myös rakennuksen mittakaavassa.

Original Sokos Hotel Tripla on 430 huoneellaan Suomen neljänneksi suurin hotelli.

”Tarkoituksena on yhdistää Itä- ja Länsi-Pasila liikenteen sydämeen ja toimia näin koko alueen yhteen sitovana tekijänä”, Soini kuvailee.

Yksi perustavoitteista on se, että alue on mahdollisimman selkeä ja avoin. Tripla yhdistää sitä ympäröivää aluetta: kauppakeskuksesta on ovi kaikille neljälle ympäröivälle kadulle.

Esimerkkinä avoimuudesta on Pasilan asemataso. Siellä on avointa tilaa liikkumiseen ja oleskeluun 300 metriä kertaa 100 metriä eli noin neljän jalkapallokentän verran.

Vuonna 2020 Triplassa aloittaa toimintansa Original Sokos Hotel Tripla. Se on 430 huoneellaan Suomen neljänneksi suurin hotelli.

Lue lisää HOK-Elannon hankkeista

Lisää aiheesta