Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sticky tofu

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Sticky tofu eli tahmea tofu on suosittu kiinalainen ruoka. Kuorruta rapeaksi paistettu tofu maukkaalla tahmealla kastikkeella, ja nauti riisin ja limen kanssa.

Ainekset

200 g
kiinteää tofua (luomu)
3 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
soijakastiketta (gluteeniton)

Kastike

1 kpl
appelsiini
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala)
2 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
ruokosokeria
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
omenaviinietikkaa

Lisäksi

keitettyä jasmiiniriisiä
limelohkoja
(kevätsipulia hienonnettuna)
(punaista chiliä viipaloituna)
(seesaminsiemeniä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

200 g
kiinteää tofua (luomu)
2

Valmista kastike. Purista appelsiinin mehu. Kuori ja raasta valkosipulit sekä inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

1 kpl
appelsiini
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala)
2 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
ruokosokeria
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
omenaviinietikkaa
3

Kuutioi tofu. Siirrä kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon maissitärkkelys, öljy ja soija. Paista kuutiot rapeaksi pannulla. Lisää kastike ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Tarjoa tofu keitetyn riisin ja limen kanssa. Viimeistele halutessasi kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.

3 rkl
maissitärkkelystä
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
soijakastiketta (gluteeniton)
keitettyä jasmiiniriisiä
limelohkoja
(kevätsipulia hienonnettuna)
(punaista chiliä viipaloituna)
(seesaminsiemeniä)
Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

369

1545

18,5 g

1,5 g

38,5 g

20,0 g

2,0 g

10,5 g

3,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl rypsiöljyä ,

1 rkl raastettua inkivääriä (noin 2 cm:n pala),

2 rkl tomaattipyreetä ,

keitettyä jasmiiniriisiä,

limelohkoja,

(kevätsipulia hienonnettuna) ,

(punaista chiliä viipaloituna),

(seesaminsiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli