Jauhelihapasteijat - Yhteishyvä

Jauhelihapasteijat

???
Kappaleita
12
Rahkavoitaikina sopii monipuolisesti leivontaan, pasteijoihin ja piirakoihin. Jauhelihapasteijat maistuvat brunssilla ja muissa juhlissa sekä retkieväänä. Kokeile myös pehmeän kasviskeiton kanssa!
Jaa Somessa

Ainekset

RAHKAVOITAIKINA

250 g
Voita
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
250 g
Maitorahkaa

TÄYTE

250 g
Jauhelihaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Ranskankermaa
2 tl
Soijakastiketta
Suolatonta jauhelihamaustetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2 kpl
Keitettyä kananmunaa

VOITELUUN

1 - 2 kpl
Kananmunaa

Näin teet

1

Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Anna jäähtyä. Hienonna munat ja sekoita täytteeseen.

Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Pane ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Sipaise pohjan toinen reuna vedellä ja käännä päälle toinen reuna. Kiinnitä reunat haarukalla painelemalla. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g203 g
Proteiinia11 g129 g
Rasvaa8 g101 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj796 9555
Energiaa kcal190 2283

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g Voita

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Suolatonta jauhelihamaustetta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g203 g
Proteiinia11 g129 g
Rasvaa8 g101 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj796 9555
Energiaa kcal190 2283

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g Voita

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • Suolatonta jauhelihamaustetta

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.