Savumuikkupizza - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savumuikkupizza

Savumuikkupizza
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
250°C
Ruokavalio
Kesän maukkain pizza kypsyy grillin lämmössä. Levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen sijaan sitruunaista ranskankermaa ja täytä kotimaisilla savumuikuilla.
Jaa Somessa

Ainekset

PIZZAPOHJA

2 dl
vettä
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
suolaa
5 dl
durum- tai erikoisvehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä

TÄYTE

1 kpl
punasipuli varsineen
300 g
ranskankermaa
2 tl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
215 - 275 g
(1 prk) savumuikkuja
4 rkl
pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä

KORISTELUUN

rucolaa tai tilliä

Näin teet

1

Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

2 dl
vettä
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
suolaa
5 dl
durum- tai erikoisvehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
2

Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste ja pippuri. Valuta muikut. Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen.

1 kpl
punasipuli varsineen
1 tl
raastettua sitruunankuorta
300 g
ranskankermaa
2 tl
sitruunamehua
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
215 - 275 g
(1 prk) savumuikkuja
4 rkl
pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
3

Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli neljäksi soikeaksi pizzapohjaksi.

4

Paista pizzapohjia grillissä muutama minuutti. Käännä pohjat. Levitä paistetulle puolelle ranskankerma, muikut, sipulit ja siemenet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pizzat myös 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele halutessasi tillillä tai rucolalla.

rucolaa tai tilliä
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.5.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja59 g237 g
Proteiinia32 g128 g
Rasvaa33 g133 g
Kuituja12 g49 g
Energiaa kj2899 11596
Energiaa kcal693 2770

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

  • rucolaa tai tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja59 g237 g
Proteiinia32 g128 g
Rasvaa33 g133 g
Kuituja12 g49 g
Energiaa kj2899 11596
Energiaa kcal693 2770

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

  • rucolaa tai tilliä

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.