Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka

Gluteeniton mustikka-kaurapiirakka
Annokset
8
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Limellä piristetty mustikkapiirakka sopii sekä gluteenitonta että fodmap-ruokavaliota noudattaville. Intiaanisokeri antaa kaura-mantelipohjaan kinuskimaisen maun. Mitä enemmän mustikoita lastaat piirakan päälle, sitä parempi siitä tulee!
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
margariinia (laktoositonta)
1 kpl
kananmuna
1 dl
intiaanisokeria
2 1/2 dl
jauhoseosta (gluteenitonta)
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhoja

TÄYTE

1 kpl
lime
200 g
(1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (”ranskankermaa”)
1 1/2 dl
intiaanisokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
4 dl
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voisula, kananmuna ja sokeri kulhossa. Lisää jauhoseos, kaurahiutaleet ja mantelijauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan (ø 22–24 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

150 g
margariinia (laktoositonta)
1 kpl
kananmuna
1 dl
intiaanisokeria
2 1/2 dl
jauhoseosta (gluteenitonta)
2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhoja
2

Valmista täyte. Purista limen mehu. Sekoita kasvirasvavalmiste, sokerit ja limemehu kulhossa. Lisää soijavalmiste. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Levitä täyte kypsän pohjan päälle. Lisää mustikat pinnalle.

1 kpl
lime
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispautuvaa soijavalmistetta (”kermaa”)
200 g
(1 prk) paksua kasvirasvavalmistetta (”ranskankermaa”)
4 dl
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
1 1/2 dl
intiaanisokeria
Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.6.2019
Muokattu: 18.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g309 g
Proteiinia7 g59 g
Rasvaa26 g211 g
Kuituja4 g29 g
Energiaa kj1809 14475
Energiaa kcal432 3457

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2.5 dl jauhoseosta (gluteenitonta)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g309 g
Proteiinia7 g59 g
Rasvaa26 g211 g
Kuituja4 g29 g
Energiaa kj1809 14475
Energiaa kcal432 3457

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2.5 dl jauhoseosta (gluteenitonta)

Resepti
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.