Valkosuklaamutakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaamutakakku

Valkosuklaamutakakku
Annokset
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Vaalea mutakakku on valkosuklaan ystävän unelma. Marjojen kanssa tarjoiltavaa kakkua maustaa vieno vanilja.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
valkosuklaata
150 g
margariinia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1
vaniljatanko
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 kpl
kananmuna

LISÄKSI

1 tl
margariinia
2 dl
pakastemarjoja (esim. puolukoita, karpaloita tai mustikoita)
2 tl
tomusokeria

Suklaa saattaa kovettaa kakkua jäähtyessään. Voit pehmentää kakun uudelleen lämmittämällä sitä hetken mikrossa.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa. Mittaa margariini ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes margariini sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut.

300 g
valkosuklaata
150 g
margariinia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2

Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja raaputa veitsellä siemenet irti. Lisää siemenet suklaaseokseen.

1
vaniljatanko
3

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaaseokseen. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

1 tl
leivinjauhetta
2 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
4

Pingota irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti margariinilla. Kumoa taikina vuokaan ja peitä vuoka foliolla.

1 tl
margariinia
5

Kypsennä kakkua uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen leikkaamista. Koristele marjoilla ja viimeistele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoamista.

2 dl
pakastemarjoja (esim. puolukoita, karpaloita tai mustikoita)
2 tl
tomusokeria
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.11.2019
Muokattu: 18.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g273 g
Proteiinia4 g51 g
Rasvaa26 g307 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1415 16974
Energiaa kcal338 4055

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g273 g
Proteiinia4 g51 g
Rasvaa26 g307 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1415 16974
Energiaa kcal338 4055
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.