Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Klassikkoleivonnainen ja paistopisteiden suosikki muna-riisipasteija saa haastajakseen mehevän feta-pinaattitäytteen. Rahka-voitaikinaan leivotut feta-pinaattikolmiot sopivat moneen tilanteeseen – arjen herkutteluhetkeen, juhlapöydän pikkusuolaiseksi tai vaikkapa mukaan napattavaksi evääksi!

Ainekset

Rahka-voitaikina

250 g
(1 prk) maitorahkaa
250 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

150 g
(1 ps) pakastepinaattia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
2 rkl
pinjansiemeniä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus muskottipähkinää
1 kpl
kananmuna

Lisäksi

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot rahka-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Muotoile taikina suorakulmion malliseksi levyksi, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
250 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Sulata pinaatti ja valuta irronnut neste pois. Murenna feta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli voissa pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti ja valkosipuli, jatka kuullottamista hetki. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää feta, siemenet sekä mausteet. Kun seos on hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.

150 g
(1 ps) pakastepinaattia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
2 rkl
pinjansiemeniä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus muskottipähkinää
1 kpl
kananmuna
3

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi (noin 40 x 60 cm). Leikkaa se 10 x 10 cm neliöiksi. Jaa täyte neliöiden keskelle ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta pasteijat kahdelle leivinpaperoidulle pellille.

4

Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

1 kpl
kananmuna
Miltä maistui?(6 arviota)
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 9.3.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

182

760

13,6 g

7,8 g

8,8 g

0,7 g

0,5 g

5,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli