Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhteishyvä 1/24 -lehden resepteissä maistuu pian koittava kevät

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.2.2024
|
Muokattu: 6.2.2024
Uudet ideat pääsiäispöytään, kauden kasviksista tehdyt keväiset lisukkeet ja makeat herkut, joissa maistuvat sitrukset ja tuorejuusto. Tässä ovat 10.2. ilmestyvän Yhteishyvä-lehden maukkaat reseptit!

Appelsiini – kauden maukkain hedelmä

Nauti juuri nyt parhaimmillaan olevista appelsiineista, jotka piristävät sekä värillään että sisältämällään C-vitamiinilla. Syö appelsiinia sellaisenaan, purista mehuksi, lisää salaattiin tai mausta sillä leivonnaiset ja jälkiruoat. Tiesithän, että appelsiinin kuori toimii myös mausteena. Raasta hedelmän ohut oranssi pinta ja mausta sillä esimerkiksi espanjalainen paahtovanukas, joka sopii vaikkapa pääsiäisaterian jälkiruoaksi.

Mehevöitä leivonnaiset tuorejuustolla

Pehmeä tuorejuusto tuo leivonnaisiin täyteläisyyttä, makua ja rakennetta. Lisää tuorejuustoa vadelman ja appelsiinin maustamien leivospalojen taikinaan ja yhdistä se hasselpähkinä-kaakaolevitteen kanssa näyttävän kierrepitkon täytteeksi. Tuorejuusto myös antaa uunissa paistettavalle juustokakulle sille ominaisen rakenteen. Mausta kakku karamellisoidulla maitotiivisteellä, joka viimeistellään ripauksella sormisuolaa.

Klassikkopiirakan vegaaninen versio

Sitruuna-marenkipiirakka yhdistää herkullisesti kirpeän ja makean. Leivo suosikkipiirakka nyt vegaanisesti, niin se sopii moneen ruokavalioon.

Keväiset lisukkeet ja alkupalat

Raikkaat maut ja kauden kasvikset loistavat kevään lisukkeissa ja alkupaloissa. Kääräise parsa voitaikinan sisään tai tarjoa se paistettuna vegaanisen fetavaahdon kanssa. Persiljainen gremolata-kastike maustaa puolikkaina tarjottavat uuniperunat, ja porkkanat saavat puolestaan lisämakua rakuunasta. Raikkaan makean hunajamelonin seuraksi salaattiin sopii suolainen ilmakuivattu kinkku ja kermainen mozzarellajuusto.

Rennon pääsiäisen pääruoat

Pääsiäisen pääruokana maistuvat karitsa ja kana. Pyörittele fetalla maustetusta karitsanjauhelihasta pyörykät, jotka paistuvat uunissa samalla kun keität niille mausteisen tomaattikastikkeen. Appelsiinin maustama kanapelti tehdään mehevistä paistileikkeistä, jotka maistuvat paahdettujen perunoiden ja tankoparsan kanssa.

Nopeat arkiruoat maailman mauin höystettynä

Kokkaa nopeaa arkiruokaa eteläeurooppalaisittain. Espanjalainen tomaattikeitto valmistuu kuudesta aineksesta simppelisti soseuttamalla ja pakastekala saa uutta makua, kun tarjoat sen paprikakastikkeen kanssa. Kotoisa siskonmakkara muuttuu maukkaaksi pannuruoaksi yhdessä italialaisten perunagnocchien ja parsakaalin kanssa.

Pikkukokkien suosikkiresepti

Helppo herne-pekonipasta onnistuu myös perheen pienemmiltä kokeilta. Surauta pastan kastikkeeksi täyteläinen tahna pakasteherneistä ja cashewpähkinöistä. Viimeistele annokset rapeaksi paistetulla pekonilla.

Uunimunat kolmella tapaa

Uunimunat eli oeufs cocotte on nopeasti valmistuva aamiais- ja brunssiruoka. Mausta munat makusi mukaan fetalla, kylmäsavulohella tai chorizolla ja paista annosvuoissa niin, että keltuainen jää löysäksi. Nauti munat vaalean rapeakuorisen leivän kanssa.

Lisää keväisiä reseptejä