Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herne-pekonipasta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Helpon pikapastan kastike pyöräytetään pakasteherneistä ja viimeistellään rapsakalla pekonilla.

Ainekset

140 g
(1 pkt) pekonia
300 g
täysjyväpastaa

Hernekastike

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
50 g
(1 rs) pinaattia
1
ruukku basilikaa
1 dl
cashewpähkinöitä
1 dl
pastan keitinvettä
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

200 g
(1 ps) pakasteherneitä
2

Paista pekonit rapeiksi pannulla tai uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 8–10 minuuttia. Nosta talouspaperin päälle.

140 g
(1 pkt) pekonia
3

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta.

1 dl
pastan keitinvettä
4

Kuori valkosipulit. Purista sitruunan mehu (½ dl). Huuhtele pinaatti. Laita herneet, valkosipulit, mehu, pinaatti, basilika varsineen, pähkinät ja keitinvesi teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
50 g
(1 rs) pinaattia
1
ruukku basilikaa
1 dl
cashewpähkinöitä
1 dl
pastan keitinvettä
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Sekoita hernekastike pastaan ja murenna pekoni pinnalle.

Vinkki: Pekonin voi jättää kokonaan pois ja tehdä pastan vegenä!

Vinkki: Pekonin sijaan pinnalle voi murustella myös rapeita lehtikaalisipsejä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.1.2024
|
Muokattu: 2.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

481

2012

20,3 g

5,8 g

49,0 g

4,8 g

9,3 g

19,5 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

1 dl pastan keitinvettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli