Herne-pekonipasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpon pikapastan kastike pyöräytetään pakasteherneistä ja viimeistellään rapsakalla pekonilla.
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 300 g | täysjyväpastaa |
| Hernekastike | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Paista pekonit rapeiksi pannulla tai uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 8–10 minuuttia. Nosta talouspaperin päälle.
- 3.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta.
- 4.
Kuori valkosipulit. Purista sitruunan mehu (½ dl). Huuhtele pinaatti. Laita herneet, valkosipulit, mehu, pinaatti, basilika varsineen, pähkinät ja keitinvesi teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- 5.
Sekoita hernekastike pastaan ja murenna pekoni pinnalle.
Helpon pikapastan kastike pyöräytetään pakasteherneistä ja viimeistellään rapsakalla pekonilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 300 g | täysjyväpastaa |
Hernekastike | |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 2
Paista pekonit rapeiksi pannulla tai uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 8–10 minuuttia. Nosta talouspaperin päälle.
Määrä Ainesosa 140 g (1 pkt) pekonia - 3
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta.
Määrä Ainesosa 1 dl pastan keitinvettä - 4
Kuori valkosipulit. Purista sitruunan mehu (½ dl). Huuhtele pinaatti. Laita herneet, valkosipulit, mehu, pinaatti, basilika varsineen, pähkinät ja keitinvesi teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna 50 g (1 rs) pinaattia 1 ruukku basilikaa 1 dl cashewpähkinöitä 1 dl pastan keitinvettä 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Sekoita hernekastike pastaan ja murenna pekoni pinnalle.
Vinkki: Pekonin voi jättää kokonaan pois ja tehdä pastan vegenä!
Vinkki: Pekonin sijaan pinnalle voi murustella myös rapeita lehtikaalisipsejä.
Ravintosisältö
481
Energiaa kcal
2012
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
481
Energiaa kcal
2012
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, 1 dl pastan keitinvettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























