Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Salmorejo on helppo espanjalainen kylmä tomaattikeitto. Se on maultaan täyteläisempi ja pehmeämpi kuin gazpacho, joka on hieman tunnetumpi tomaattikeitto.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gtomaattia (kypsiä)
1 kplvalkosipulinkynsi
150 g(5 viipaletta) vaaleaa leipää
1 rklpunaviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
3/4 dlekstra-neitsytoliiviöljyä

Lisäksi

basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja paloittele valkosipuli. Soseuta tomaatit ja sipuli tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa⁠.

    MääräAinesosa
    700 gtomaattia (kypsiä)
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Kuutioi leipä.⁠ Lisää leipä, etikka ja suola kulhoon, soseuta. Kaada öljy samalla koko ajan soseuttaen, jolloin keitto paksunee.

    MääräAinesosa
    150 g(5 viipaletta) vaaleaa leipää
    1 rklpunaviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    3/4 dlekstra-neitsytoliiviöljyä
  3. 3

    Jaa keitto lautasille ja viilennä jääkaapissa. Viimeistele keittoannokset muutamalla basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    basilikaa

Vinkki: Saat keitosta ruokaisamman, kun tarjoat sen kanssa paistettuja tofukuutioita tai keitettyjä kananmunan lohkoja, mutta silloin annos ei ole enää vegaaninen.

Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman, kun korvaat leivän valkoisilla säilykepavuilla (380/230 g).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä