Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Salmorejo on helppo espanjalainen kylmä tomaattikeitto. Se on maultaan täyteläisempi ja pehmeämpi kuin gazpacho, joka on hieman tunnetumpi tomaattikeitto.
| 700 g | tomaattia (kypsiä) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | (5 viipaletta) vaaleaa leipää |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | ekstra-neitsytoliiviöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| basilikaa | |
- 1.
Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja paloittele valkosipuli. Soseuta tomaatit ja sipuli tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
- 2.
Kuutioi leipä. Lisää leipä, etikka ja suola kulhoon, soseuta. Kaada öljy samalla koko ajan soseuttaen, jolloin keitto paksunee.
- 3.
Jaa keitto lautasille ja viilennä jääkaapissa. Viimeistele keittoannokset muutamalla basilikanlehdillä.
Salmorejo eli espanjalainen tomaattikeitto
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Salmorejo on helppo espanjalainen kylmä tomaattikeitto. Se on maultaan täyteläisempi ja pehmeämpi kuin gazpacho, joka on hieman tunnetumpi tomaattikeitto.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | tomaattia (kypsiä) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | (5 viipaletta) vaaleaa leipää |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Lisäksi | |
| basilikaa | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Kuori ja paloittele valkosipuli. Soseuta tomaatit ja sipuli tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Määrä Ainesosa 700 g tomaattia (kypsiä) 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Kuutioi leipä. Lisää leipä, etikka ja suola kulhoon, soseuta. Kaada öljy samalla koko ajan soseuttaen, jolloin keitto paksunee.
Määrä Ainesosa 150 g (5 viipaletta) vaaleaa leipää 1 rkl punaviinietikkaa 1/2 tl suolaa 3/4 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä - 3
Jaa keitto lautasille ja viilennä jääkaapissa. Viimeistele keittoannokset muutamalla basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa basilikaa
Vinkki: Saat keitosta ruokaisamman, kun tarjoat sen kanssa paistettuja tofukuutioita tai keitettyjä kananmunan lohkoja, mutta silloin annos ei ole enää vegaaninen.
Vinkki: Saat keitosta gluteenittoman, kun korvaat leivän valkoisilla säilykepavuilla (380/230 g).
Ravintosisältö
296
Energiaa kcal
1239
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
296
Energiaa kcal
1239
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























