Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiininen flan eli espanjalainen paahtovanukas

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paahtovanukas eli flan on perinteinen espanjalainen jälkiruoka, joka valmistetaan uunissa vesihauteessa. Nämä silkkisen sileät vanukkaat saavat makua appelsiinista.

Ainekset

1/2 l
täysmaitoa
1/2 dl
sokeria
1 kpl
appelsiini (luomu)
4 kpl
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria

Appelsiinisiirappi

1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
appelsiininmehua

Koristeluun

(1 appelsiini)
(mintunlehtiä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna maitoa ja sokeria kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Siirrä seos jäähtymään siirapin valmistuksen ajaksi.

1/2 l
täysmaitoa
1/2 dl
sokeria
2

Pese appelsiini. Raasta appelsiinin kuori (2 tl) ja laita sivuun odottamaan. Purista mehua ¾ desilitraa. Kuumenna sokeri ja mehu paistinpannussa. Keitä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Kaada siirappi varovasti 6 pieneen uuninkestävään annosvuokaan tai kahvikuppiin. Kääntele vuokia niin, että siirappia valuu hieman reunoille. Toimi rivakasti, sillä siirappi jähmettyy nopeasti.

1 kpl
appelsiini (luomu)
3/4 dl
appelsiininmehua
1 1/2 dl
sokeria
3

Laita vuoat isoon uunivuokaan. Kaada kiehautettua vettä vuokaan niin paljon, että vedenpinta on puoleen väliin pieniä vuokia.

4

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita jäähtyneeseen maitoseokseen. Mausta kuoriraasteella ja vaniljasokerilla. Sekoita ja annostele vanukasmassa vuokiin. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tee vanukkaaseen pieni viilto veitsellä. Vanukas on kypsää, kun se ei tartu veitseen.

4 kpl
kananmunaa
2 tl
vaniljasokeria
5

Nosta vanukasvuoat pois vesihauteesta ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Peitä vuoat tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

6

Irrota vanukkaat varovasti veitsellä vuoan reunoilta ja kumoa lautasille. Koristele halutessasi fileoiduilla appelsiinilohkoilla ja mintunlehdillä.

(1 appelsiini)
(mintunlehtiä)
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 22.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

333

1393

12,8 g

4,3 g

37,5 g

37,5 g

0,5 g

16,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 appelsiini),

(mintunlehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli