Raikas, mutta täyteläinen pastakastike onnistuu helposti ricottajuustosta. Tuo paksu, mutta raikas ja kevyt italialainen juusto saa parikseen sipulia, valkosipulia ja sitruunaa sekä katkarapuja. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen, jotta saat ohennettua kastiketta tarpeen mukaan.
Kevät saapuu pikana lautaselle – helppo ja nopea pasta viikon jokaiselle päivälle
15 minuutin pikapasta
Viittä sorttia vihreää
Tämä pasta on nimeltäänkin kevätpasta. Vihreä parsa, herneet, kesäkurpitsa, varhaissipuli ja basilika pitävät huolen siitä, että kevään vehreys yltää lautaselle asti. Parmesaanijuusto sekä sitruunaöljy viimeistelevät tämän annoksen.
Parsapasta on kevätklassikko
Parsa on kevätherkku, joka sopii moneen. Yhdistä vihreään parsaan raikasta sitruunaa kuoriraasteena sekä mehuna. Täyteläisyyttä makuun saat voimakkaalla juustoraasteella, esimerkiksi parmesaanilla.
Ihana italialainen sitruunapasta
Pasta limonello eli sitruunapasta on täydellinen yhdistelmä raikasta sitruunaa ja kermaisen pehmeää kastiketta. Pastan voi tehdä sekä tofusta että kanasta. Molemmissa versioissa maistuu valkosipuli ja loistaa kurkumalla värjätty keltainen kastike, jonka voi tehdä tuorejuustosta tai jogurtista.
Keväinen luksuspasta pikana
Hieman parempi keväinen pikapasta onnistuu vartissa eikä vaadi kuin muutaman aineksen. Parsakaali kypsyy pastan kanssa samassa ajassa samassa kattilassa. Savusiika, babypinaatti ja pesto lämpenevät sopivasti kun ne sekoitetaan kuuman pastan joukkoon. Viikonlopun paras ateria on tässä!
Pastaa varsiparsakaalipestolla
Varsiparsakaali on makeampi ja rapeampi kuin tavallinen parsakaali. Varsiparsakaalista eli bimistä syntyy tässä reseptissä pastalle sekä pestokastike että kivan rapeat sattumat pastan joukkoon. Valmista tulee puolessa tunnissa.