Kevät saapuu pikana lautaselle – helppo ja nopea pasta viikon jokaiselle päivälle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 8.9.2025
Lisääntynyt valon määrä houkuttaa lisäämään lautaselle kirkkaita ja raikkaita värejä sekä makuja. Nämä keväiset pastareseptit, joissa maistuvat vihreät kasvikset sekä iki-ihana sitruuna, kannattaa painaa mieleen. Valmistuksessa menee enintään puoli tuntia, osa resepteistä on valmiita jo vartissa.

15 minuutin pikapasta

Raikas, mutta täyteläinen pastakastike onnistuu helposti ricottajuustosta. Tuo paksu, mutta raikas ja kevyt italialainen juusto saa parikseen sipulia, valkosipulia ja sitruunaa sekä katkarapuja. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen, jotta saat ohennettua kastiketta tarpeen mukaan.

Katkarapu-ricottapasta
Katkarapu-ricottapasta

Katkarapu-ricottapasta

Viittä sorttia vihreää

Tämä pasta on nimeltäänkin kevätpasta. Vihreä parsa, herneet, kesäkurpitsa, varhaissipuli ja basilika pitävät huolen siitä, että kevään vehreys yltää lautaselle asti. Parmesaanijuusto sekä sitruunaöljy viimeistelevät tämän annoksen.

Pasta primavera
Pasta primavera

Pasta primavera

Parsapasta on kevätklassikko

Parsa on kevätherkku, joka sopii moneen. Yhdistä vihreään parsaan raikasta sitruunaa kuoriraasteena sekä mehuna. Täyteläisyyttä makuun saat voimakkaalla juustoraasteella, esimerkiksi parmesaanilla.

Nopea  parsapasta
Nopea  parsapasta

Nopea parsapasta

Ihana italialainen sitruunapasta

Pasta limonello eli sitruunapasta on täydellinen yhdistelmä raikasta sitruunaa ja kermaisen pehmeää kastiketta. Pastan voi tehdä sekä tofusta että kanasta. Molemmissa versioissa maistuu valkosipuli ja loistaa kurkumalla värjätty keltainen kastike, jonka voi tehdä tuorejuustosta tai jogurtista.

Tofu limonello
Tofu limonello

Tofu limonello

Sitruunainen broileripasta eli pollo limonello
Sitruunainen broileripasta eli pollo limonello

Sitruunainen broileripasta eli pollo limonello

Keväinen luksuspasta pikana

Hieman parempi keväinen pikapasta onnistuu vartissa eikä vaadi kuin muutaman aineksen. Parsakaali kypsyy pastan kanssa samassa ajassa samassa kattilassa. Savusiika, babypinaatti ja pesto lämpenevät sopivasti kun ne sekoitetaan kuuman pastan joukkoon. Viikonlopun paras ateria on tässä!

Vihreä savusiikapasta
Vihreä savusiikapasta

Vihreä savusiikapasta

Pastaa varsiparsakaalipestolla

Varsiparsakaali on makeampi ja rapeampi kuin tavallinen parsakaali. Varsiparsakaalista eli bimistä syntyy tässä reseptissä pastalle sekä pestokastike että kivan rapeat sattumat pastan joukkoon. Valmista tulee puolessa tunnissa.

Parsakaalipasta
Parsakaalipasta

Parsakaalipasta