Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevät saapuu pikana lautaselle – helppo ja nopea pasta viikon jokaiselle päivälle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 2.4.2024
Lisääntynyt valon määrä houkuttaa lisäämään lautaselle kirkkaita ja raikkaita värejä sekä makuja. Nämä keväiset pastareseptit, joissa maistuvat vihreät kasvikset sekä iki-ihana sitruuna, kannattaa painaa mieleen. Valmistuksessa menee enintään puoli tuntia, osa resepteistä on valmiita jo vartissa.

15 minuutin pikapasta

Raikas, mutta täyteläinen pastakastike onnistuu helposti ricottajuustosta. Tuo paksu, mutta raikas ja kevyt italialainen juusto saa parikseen sipulia, valkosipulia ja sitruunaa sekä katkarapuja. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen, jotta saat ohennettua kastiketta tarpeen mukaan.

Viittä sorttia vihreää

Tämä pasta on nimeltäänkin kevätpasta. Vihreä parsa, herneet, kesäkurpitsa, varhaissipuli ja basilika pitävät huolen siitä, että kevään vehreys yltää lautaselle asti. Parmesaanijuusto sekä sitruunaöljy viimeistelevät tämän annoksen.

Parsapasta on kevätklassikko

Parsa on kevätherkku, joka sopii moneen. Yhdistä vihreään parsaan raikasta sitruunaa kuoriraasteena sekä mehuna. Täyteläisyyttä makuun saat voimakkaalla juustoraasteella, esimerkiksi parmesaanilla.

Ihana italialainen sitruunapasta

Pasta limonello eli sitruunapasta on täydellinen yhdistelmä raikasta sitruunaa ja kermaisen pehmeää kastiketta. Pastan voi tehdä sekä tofusta että kanasta. Molemmissa versioissa maistuu valkosipuli ja loistaa kurkumalla värjätty keltainen kastike, jonka voi tehdä tuorejuustosta tai jogurtista.

Keväinen luksuspasta pikana

Hieman parempi keväinen pikapasta onnistuu vartissa eikä vaadi kuin muutaman aineksen. Parsakaali kypsyy pastan kanssa samassa ajassa samassa kattilassa. Savusiika, babypinaatti ja pesto lämpenevät sopivasti kun ne sekoitetaan kuuman pastan joukkoon. Viikonlopun paras ateria on tässä!

Pastaa varsiparsakaalipestolla

Varsiparsakaali on makeampi ja rapeampi kuin tavallinen parsakaali. Varsiparsakaalista eli bimistä syntyy tässä reseptissä pastalle sekä pestokastike että kivan rapeat sattumat pastan joukkoon. Valmista tulee puolessa tunnissa.