Katkarapu-ricottapasta
Ainekset
Valmistus
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 2 desilitraa pastan keitinvettä ja valuta pasta.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1/2 dl).
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle ricotta ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon sitruunanmehu, kuoriraaste, mausteet ja katkaravut. Kuumenna mutta älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty.
Sekoita pasta kastikkeeseen. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Vinkki: Ota katkaravut edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan tai sulata nopeammin kylmässä vedessä pusseineen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
430
1802
11,5 g
4,5 g
42,3 g
1,3 g
4,0 g
35,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli