Katkarapu-ricottapasta

arvosana4/5

(8)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Herkullinen katkarapupasta on nopea arkiruoka, joka sopii myös viikonloppuun. Mausta vartissa valmis ricottajuustolla mehevöitetty pasta sitruunalla ja lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi salaatti kauden sesonkikasviksista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gtäysjyväspagettia
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
1 rklrypsiöljyä
250 g(1 prk) ricottajuustoa
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
180 g(1 ps) katkarapuja sulatettuna

Lisäksi

1 - 2 dlpastan keitinvettä
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 2 desilitraa pastan keitinvettä ja valuta pasta.

    MääräAinesosa
    250 gtäysjyväspagettia
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1/2 dl).

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Kuullota sipuleita öljyssä pannulla noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle ricotta ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon sitruunanmehu, kuoriraaste, mausteet ja katkaravut. Kuumenna mutta älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    250 g(1 prk) ricottajuustoa
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    180 g(1 ps) katkarapuja sulatettuna
  4. 4

    Sekoita pasta kastikkeeseen. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    1 - 2 dlpastan keitinvettä
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Ota katkaravut edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan tai sulata nopeammin kylmässä vedessä pusseineen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
16.2.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä