Katkarapu-ricottapasta
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen katkarapupasta on nopea arkiruoka, joka sopii myös viikonloppuun. Mausta vartissa valmis ricottajuustolla mehevöitetty pasta sitruunalla ja lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi salaatti kauden sesonkikasviksista.
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | (1 prk) ricottajuustoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja sulatettuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 - 2 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 2 desilitraa pastan keitinvettä ja valuta pasta.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1/2 dl).
- 3.
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle ricotta ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon sitruunanmehu, kuoriraaste, mausteet ja katkaravut. Kuumenna mutta älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty.
- 4.
Sekoita pasta kastikkeeseen. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Herkullinen katkarapupasta on nopea arkiruoka, joka sopii myös viikonloppuun. Mausta vartissa valmis ricottajuustolla mehevöitetty pasta sitruunalla ja lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi salaatti kauden sesonkikasviksista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | (1 prk) ricottajuustoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja sulatettuna |
Lisäksi | |
| 1 - 2 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
Valmistus
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 2 desilitraa pastan keitinvettä ja valuta pasta.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspagettia - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1/2 dl).
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna - 3
Kuullota sipuleita öljyssä pannulla noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle ricotta ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon sitruunanmehu, kuoriraaste, mausteet ja katkaravut. Kuumenna mutta älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 250 g (1 prk) ricottajuustoa 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 180 g (1 ps) katkarapuja sulatettuna - 4
Sekoita pasta kastikkeeseen. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 1 - 2 dl pastan keitinvettä 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa
Vinkki: Ota katkaravut edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan tai sulata nopeammin kylmässä vedessä pusseineen.
Ravintosisältö
433
Energiaa kcal
1813
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
433
Energiaa kcal
1813
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,8 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























