Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pasta primavera

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kevättä juhlistava pasta primavera on pullollaan kesäkauden vihreitä kasviksia. Sitruunalla piristetty kasvispasta saa makua myös basilikasta ja parmesaanista. Helppo ja herkullinen pasta on pöydässä puolessa tunnissa!

Ainekset

Ainekset

300 g
täysjyväspagettia
500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kpl
kesäkurpitsa
1 - 2 kpl
varhaissipulia varsineen
1
ruukku basilikaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
60 g
(1,5 dl) parmesaania hienoksi raastettuna

Sitruunaöljy

1/2 dl
sitruunanmehua
1/2 dl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa

Paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

300 g
täysjyväspagettia
2

Huuhtele parsa, kesäkurpitsa ja sipuli. Katkaise parsoista puumainen tyvi ja pilko muutaman sentin paloiksi. Poista kannat ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuli varsineen ja basilika. Kuori ja hienonna valkosipulit. Keitä herneitä vedessä 2 minuuttia ja siivilöi.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kpl
kesäkurpitsa
1 - 2 kpl
varhaissipulia varsineen
1
ruukku basilikaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
3

Paista parsaa öljyssä pannulla 5 minuuttia käännellen. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Sekoita sitruunaöljyn ainekset ja lisää se valutetun pastan joukkoon. Kääntele kasvikset pastaan. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla.

1/2 dl
sitruunanmehua
1/2 dl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
60 g
(1,5 dl) parmesaania hienoksi raastettuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

535

2239

22,5 g

5,0 g

59,8 g

7,8 g

9,0 g

18,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli