Pasta primavera
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kevättä juhlistava pasta primavera on pullollaan kesäkauden vihreitä kasviksia. Sitruunalla piristetty kasvispasta saa makua myös basilikasta ja parmesaanista. Helppo ja herkullinen pasta on pöydässä puolessa tunnissa!
| Ainekset | |
|---|---|
| 300 g | täysjyväspagettia |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 - 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 60 g | (1,5 dl) parmesaania hienoksi raastettuna |
| Sitruunaöljy | |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 2.
Huuhtele parsa, kesäkurpitsa ja sipuli. Katkaise parsoista puumainen tyvi ja pilko muutaman sentin paloiksi. Poista kannat ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuli varsineen ja basilika. Kuori ja hienonna valkosipulit. Keitä herneitä vedessä 2 minuuttia ja siivilöi.
- 3.
Paista parsaa öljyssä pannulla 5 minuuttia käännellen. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 4.
Sekoita sitruunaöljyn ainekset ja lisää se valutetun pastan joukkoon. Kääntele kasvikset pastaan. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla.
Kevättä juhlistava pasta primavera on pullollaan kesäkauden vihreitä kasviksia. Sitruunalla piristetty kasvispasta saa makua myös basilikasta ja parmesaanista. Helppo ja herkullinen pasta on pöydässä puolessa tunnissa!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 300 g | täysjyväspagettia |
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 - 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 60 g | (1,5 dl) parmesaania hienoksi raastettuna |
Sitruunaöljy | |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväspagettia - 2
Huuhtele parsa, kesäkurpitsa ja sipuli. Katkaise parsoista puumainen tyvi ja pilko muutaman sentin paloiksi. Poista kannat ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuli varsineen ja basilika. Kuori ja hienonna valkosipulit. Keitä herneitä vedessä 2 minuuttia ja siivilöi.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 1 kpl kesäkurpitsa 1 - 2 kpl varhaissipulia varsineen 1 ruukku basilikaa 2 kpl valkosipulinkynttä 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 3
Paista parsaa öljyssä pannulla 5 minuuttia käännellen. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Sekoita sitruunaöljyn ainekset ja lisää se valutetun pastan joukkoon. Kääntele kasvikset pastaan. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl sitruunanmehua 1/2 dl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa 60 g (1,5 dl) parmesaania hienoksi raastettuna
Ravintosisältö
541
Energiaa kcal
2262
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
541
Energiaa kcal
2262
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,8 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























