Pasta primavera

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kevättä juhlistava pasta primavera on pullollaan kesäkauden vihreitä kasviksia. Sitruunalla piristetty kasvispasta saa makua myös basilikasta ja parmesaanista. Helppo ja herkullinen pasta on pöydässä puolessa tunnissa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

300 gtäysjyväspagettia
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
1 kplkesäkurpitsa
1 - 2 kplvarhaissipulia varsineen
1 ruukku basilikaa
2 kplvalkosipulinkynttä
200 g(1 ps) pakasteherneitä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
60 g(1,5 dl) parmesaania hienoksi raastettuna

Sitruunaöljy

1/2 dlsitruunanmehua
1/2 dloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa

Paistamiseen

1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväspagettia
  2. 2

    Huuhtele parsa, kesäkurpitsa ja sipuli. Katkaise parsoista puumainen tyvi ja pilko muutaman sentin paloiksi. Poista kannat ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuli varsineen ja basilika. Kuori ja hienonna valkosipulit. Keitä herneitä vedessä 2 minuuttia ja siivilöi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 - 2 kplvarhaissipulia varsineen
    1 ruukku basilikaa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
  3. 3

    Paista parsaa öljyssä pannulla 5 minuuttia käännellen. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Sekoita sitruunaöljyn ainekset ja lisää se valutetun pastan joukkoon. Kääntele kasvikset pastaan. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsitruunanmehua
    1/2 dloliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa
    60 g(1,5 dl) parmesaania hienoksi raastettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä