Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Huuhtele parsa, kesäkurpitsa ja sipuli. Katkaise parsoista puumainen tyvi ja pilko muutaman sentin paloiksi. Poista kannat ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuli varsineen ja basilika. Kuori ja hienonna valkosipulit. Keitä herneitä vedessä 2 minuuttia ja siivilöi.
Paista parsaa öljyssä pannulla 5 minuuttia käännellen. Lisää kesäkurpitsat ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita sitruunaöljyn ainekset ja lisää se valutetun pastan joukkoon. Kääntele kasvikset pastaan. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
535
2239
22,5 g
5,0 g
59,8 g
7,8 g
9,0 g
18,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli