Vihreä savusiikapasta

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Helppo ja supernopea siiasta, parsakaalista ja pinaatista sekoitettu pasta maistuu myös lapsille. Kypsennä parsakaali napakaksi samassa kattilassa tuorepastan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gparsakaali
100 g(1rs) babypinaattia
400 gsavustettua siikaa
250 g(1 pkt) pinaattituorepastaa
1/2 dlvihreää pestoa
50 g(1 dl) juustoraastetta
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele parsakaali. Leikkaa varsi ohuiksi viipaleiksi ja kukinnot pieniksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    300 gparsakaali
  2. 2

    Huuhtele pinaatinlehdet siivilässä. Poista savusiiasta nahka ja mahdolliset ruodot. Murustele kala pieniksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    100 g(1rs) babypinaattia
    400 gsavustettua siikaa
  3. 3

    Kiehauta pastan keitinvesi isossa kattilassa. Mausta ripauksella suolaa. Laita tuorepasta ja parsakaali kattilaan. Keitä 3–4 minuuttia tai tuorepastan pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta pasta ja parsakaali siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon pesto, pinaatinlehdet ja savusiika. Ripottele päälle juustoa. Viimeistele mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) pinaattituorepastaa
    1/2 dlvihreää pestoa
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
9.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä