Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
Huuhtele parsakaalit ja paista ne pannulla öljyssä (1 rkl) käännellen rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko puolet parsakaaleista.
Raasta juusto. Purista sitruunan mehu. Yhdistä pilkotut parsakaalit, juustoraaste, sitruunanmehu, valkosipulinkynsi, basilika ja öljy (4 rkl) kulhossa. Soseuta pestoksi sauvasekoittimella ja mausta chilillä.
Valuta pasta. Sekoita pesto ja loput parsakaalit pastaan. Viimeistele annokset juustoraasteella ja basilikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
515
2154
29,3 g
6,3 g
46,3 g
2,0 g
4,7 g
13,7 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
ruukkua basilikaa,
0,5 - 1 tl kuivattuja chilihiutaleita,
juustoraastetta,
basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli