Parsakaalipasta

arvosana4/5

(4)arviota
3 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Varsiparsakaalia kahdella tavalla! Täyteläisen kasvispastan juju on varsiparsakaalien käyttäminen sekä pestona että sellaisenaan. Paista bimit ensin pannulla rapeiksi.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
200 gspagettia
200 g(1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
5 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
50 gpitkään kypsytettyä juustoa (1 dl raasteena)
1 kplsitruuna
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 - 1 tlkuivattuja chilihiutaleita

Lisäksi

juustoraastetta
basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.

    MääräAinesosa
    200 gspagettia
  2. 2

    Huuhtele parsakaalit ja paista ne pannulla öljyssä (1 rkl) käännellen rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko puolet parsakaaleista.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
    5 rkloliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Raasta juusto. Purista sitruunan mehu. Yhdistä pilkotut parsakaalit, juustoraaste, sitruunanmehu, valkosipulinkynsi, basilika ja öljy (4 rkl) kulhossa. Soseuta pestoksi sauvasekoittimella ja mausta chilillä.

    MääräAinesosa
    50 gpitkään kypsytettyä juustoa (1 dl raasteena)
    1 kplsitruuna
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 ruukkua basilikaa
    1/2 - 1 tlkuivattuja chilihiutaleita
  4. 4

    Valuta pasta. Sekoita pesto ja loput parsakaalit pastaan. Viimeistele annokset juustoraasteella ja basilikalla.

    MääräAinesosa
    juustoraastetta
    basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, ruukkua basilikaa, 0.5 - 1 tl kuivattuja chilihiutaleita, juustoraastetta, basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.2.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä