Parsakaalipasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Varsiparsakaalia kahdella tavalla! Täyteläisen kasvispastan juju on varsiparsakaalien käyttäminen sekä pestona että sellaisenaan. Paista bimit ensin pannulla rapeiksi.
| 200 g | spagettia |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 5 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 50 g | pitkään kypsytettyä juustoa (1 dl raasteena) |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 1/2 - 1 tl | kuivattuja chilihiutaleita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| juustoraastetta | |
| basilikaa | |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 2.
Huuhtele parsakaalit ja paista ne pannulla öljyssä (1 rkl) käännellen rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko puolet parsakaaleista.
- 3.
Raasta juusto. Purista sitruunan mehu. Yhdistä pilkotut parsakaalit, juustoraaste, sitruunanmehu, valkosipulinkynsi, basilika ja öljy (4 rkl) kulhossa. Soseuta pestoksi sauvasekoittimella ja mausta chilillä.
- 4.
Valuta pasta. Sekoita pesto ja loput parsakaalit pastaan. Viimeistele annokset juustoraasteella ja basilikalla.
Varsiparsakaalia kahdella tavalla! Täyteläisen kasvispastan juju on varsiparsakaalien käyttäminen sekä pestona että sellaisenaan. Paista bimit ensin pannulla rapeiksi.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | spagettia |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 5 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 50 g | pitkään kypsytettyä juustoa (1 dl raasteena) |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 1/2 - 1 tl | kuivattuja chilihiutaleita |
Lisäksi | |
| juustoraastetta | |
| basilikaa | |
Valmistus
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, 1 tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 200 g spagettia - 2
Huuhtele parsakaalit ja paista ne pannulla öljyssä (1 rkl) käännellen rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko puolet parsakaaleista.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) 5 rkl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Raasta juusto. Purista sitruunan mehu. Yhdistä pilkotut parsakaalit, juustoraaste, sitruunanmehu, valkosipulinkynsi, basilika ja öljy (4 rkl) kulhossa. Soseuta pestoksi sauvasekoittimella ja mausta chilillä.
Määrä Ainesosa 50 g pitkään kypsytettyä juustoa (1 dl raasteena) 1 kpl sitruuna 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 ruukkua basilikaa 1/2 - 1 tl kuivattuja chilihiutaleita - 4
Valuta pasta. Sekoita pesto ja loput parsakaalit pastaan. Viimeistele annokset juustoraasteella ja basilikalla.
Määrä Ainesosa juustoraastetta basilikaa
Ravintosisältö
515
Energiaa kcal
2154
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
13,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
515
Energiaa kcal
2154
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
13,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, ruukkua basilikaa, 0.5 - 1 tl kuivattuja chilihiutaleita, juustoraastetta, basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























