Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-tuorejuustopalat

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Pellillinen appelsiini-tuorejuustopaloja syntyy vaivatta. Tarjoa mantelijauheella mehevöitetyt ruudut raikkaan vadelmakastikkeen kanssa.

Ainekset

2 kpl
appelsiinia (luomu)
250 g
voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
400 g
2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sitruunanmehua
5 dl
vehnäjauhoja
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Pinnalle

2 dl
mantelilastuja
50 g
(1 pss) marenkeja

Vadelmakastike

200 g
(1 ps) pakastevadelmia (kotimaisia)
2 rkl
sokeria
1 tl
sitruunanmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese appelsiinit, raasta kuorta (1 rkl) ja purista mehua (1 dl).

2 kpl
appelsiinia (luomu)
2

Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Sekoita tuorejuusto, kuoriraaste ja sitruunanmehu vaahtoon.

250 g
voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
2 1/2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
400 g
2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sitruunanmehua
3

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastut ja murenna marengit.

5 dl
vehnäjauhoja
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
mantelilastuja
50 g
(1 pss) marenkeja
4

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi. Leikkaa jäähtyneenä ruuduiksi.

5

Laita sulatetut vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi. Tarjoa appelsiini-tuorejuustopalat vadelmakastikkeen kanssa.

200 g
(1 ps) pakastevadelmia (kotimaisia)
2 rkl
sokeria
1 tl
sitruunanmehua

Huom! Jos käytät kastikkeessa ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 3.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

308

1290

19,3 g

8,8 g

24,3 g

14,3 g

2,3 g

8,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli