Appelsiini-tuorejuustopalat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pellillinen appelsiini-tuorejuustopaloja syntyy vaivatta. Tarjoa mantelijauheella mehevöitetyt ruudut raikkaan vadelmakastikkeen kanssa.
| 2 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 250 g | voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä) |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 400 g | 2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 dl | mantelilastuja |
| 50 g | (1 pss) marenkeja |
| Vadelmakastike | |
| 200 g | (1 ps) pakastevadelmia (kotimaisia) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | sitruunanmehua |
- 1.
Pese appelsiinit, raasta kuorta (1 rkl) ja purista mehua (1 dl).
- 2.
Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Sekoita tuorejuusto, kuoriraaste ja sitruunanmehu vaahtoon.
- 3.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastut ja murenna marengit.
- 4.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi. Leikkaa jäähtyneenä ruuduiksi.
- 5.
Laita sulatetut vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi. Tarjoa appelsiini-tuorejuustopalat vadelmakastikkeen kanssa.
Appelsiini-tuorejuustopalat
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Pellillinen appelsiini-tuorejuustopaloja syntyy vaivatta. Tarjoa mantelijauheella mehevöitetyt ruudut raikkaan vadelmakastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 250 g | voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä) |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 400 g | 2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Pinnalle | |
| 2 dl | mantelilastuja |
| 50 g | (1 pss) marenkeja |
Vadelmakastike | |
| 200 g | (1 ps) pakastevadelmia (kotimaisia) |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | sitruunanmehua |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese appelsiinit, raasta kuorta (1 rkl) ja purista mehua (1 dl).
Määrä Ainesosa 2 kpl appelsiinia (luomu) - 2
Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Sekoita tuorejuusto, kuoriraaste ja sitruunanmehu vaahtoon.
Määrä Ainesosa 250 g voita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä) 2 1/2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 400 g 2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa 2 rkl sitruunanmehua - 3
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastut ja murenna marengit.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 80 g (1 ps) mantelijauhetta 2 tl leivinjauhetta 2 dl mantelilastuja 50 g (1 pss) marenkeja - 4
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi. Leikkaa jäähtyneenä ruuduiksi.
- 5
Laita sulatetut vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi. Tarjoa appelsiini-tuorejuustopalat vadelmakastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakastevadelmia (kotimaisia) 2 rkl sokeria 1 tl sitruunanmehua
Huom! Jos käytät kastikkeessa ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.
Ravintosisältö
308
Energiaa kcal
1290
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
308
Energiaa kcal
1290
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























