Appelsiini-tuorejuustopalat

arvosana4/5

(3)arviota
24 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Pellillinen appelsiini-tuorejuustopaloja syntyy vaivatta. Tarjoa mantelijauheella mehevöitetyt ruudut raikkaan vadelmakastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplappelsiinia (luomu)
250 gvoita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
2 1/2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
400 g2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rklsitruunanmehua
5 dlvehnäjauhoja
80 g(1 ps) mantelijauhetta
2 tlleivinjauhetta

Pinnalle

2 dlmantelilastuja
50 g(1 pss) marenkeja

Vadelmakastike

200 g(1 ps) pakastevadelmia (kotimaisia)
2 rklsokeria
1 tlsitruunanmehua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese appelsiinit, raasta kuorta (1 rkl) ja purista mehua (1 dl).

    MääräAinesosa
    2 kplappelsiinia (luomu)
  2. 2

    Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Sekoita tuorejuusto, kuoriraaste ja sitruunanmehu vaahtoon.

    MääräAinesosa
    250 gvoita tai leivontamargariinia (huoneenlämpöistä)
    2 1/2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    400 g2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    2 rklsitruunanmehua
  3. 3

    Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastut ja murenna marengit.

    MääräAinesosa
    5 dlvehnäjauhoja
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    2 tlleivinjauhetta
    2 dlmantelilastuja
    50 g(1 pss) marenkeja
  4. 4

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi. Leikkaa jäähtyneenä ruuduiksi.

  5. 5

    Laita sulatetut vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi. Tarjoa appelsiini-tuorejuustopalat vadelmakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakastevadelmia (kotimaisia)
    2 rklsokeria
    1 tlsitruunanmehua

Huom! Jos käytät kastikkeessa ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä