Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Seitiä ja paprikakastiketta espanjalaisittain

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Pakasteseiti taipuu helposti näyttäväksi annokseksi espanjalaiseen tyyliin oliiviöljyssä paistettuna ja täyteläisen paprikakastikkeen kanssa tarjottuna.

Ainekset

400 g
(1 pkt) seitifileetä MSC (pakaste)
1/2 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Paprikakastike

2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
tomaatti
165 g
(1 prk, 330/165 g) suikaloitua paprikaa etikkaliemessä
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Koristeluun

lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan.

400 g
(1 pkt) seitifileetä MSC (pakaste)
2

Valmista paprikakastike. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Valuta paprikasuikaleet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaatti ja kuullota pehmeäksi. Lisää paprikasuikaleet ja mausteet, paista vielä minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kalan paistamisen ajan.

2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
tomaatti
165 g
(1 prk, 330/165 g) suikaloitua paprikaa etikkaliemessä
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikajauhetta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Taputtele seitifileiden pinta paperilla kuivaksi. Puolita fileet poikittaissuunnassa. Mittaa jauhot lautaselle ja pyörittele fileet kauttaaltaan jauhoissa. Paista fileet kahdessa erässä kuumalla pannulla öljyssä 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.

1/2 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Lusikoi lämmin kastike laakealle tarjoilulautaselle ja aseta pinnalle paistetut seitifileet. Koristele persiljalla.

lehtipersiljaa

Vinkki: Tarjoa annos halutessasi rapeiden lohkoperunoiden tai tuoreen leivän kanssa.

Vinkki: Kokeile pakasteseitin sijaan myös turskaa tai kotimaisia vaaleita kaloja, kuten ahventa ja kuhaa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 5.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

254

1064

15,0 g

2,3 g

9,3 g

2,5 g

1,5 g

19,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli