Seitiä ja paprikakastiketta espanjalaisittain
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pakasteseiti taipuu helposti näyttäväksi annokseksi espanjalaiseen tyyliin oliiviöljyssä paistettuna ja täyteläisen paprikakastikkeen kanssa tarjottuna.
| 400 g | (1 pkt) seitifileetä msc (pakaste) |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Paprikakastike | |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | tomaatti |
| 165 g | (1 prk, 330/165 g) suikaloitua paprikaa etikkaliemessä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Koristeluun | |
| lehtipersiljaa | |
- 1.
Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Valmista paprikakastike. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Valuta paprikasuikaleet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaatti ja kuullota pehmeäksi. Lisää paprikasuikaleet ja mausteet, paista vielä minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kalan paistamisen ajan.
- 3.
Taputtele seitifileiden pinta paperilla kuivaksi. Puolita fileet poikittaissuunnassa. Mittaa jauhot lautaselle ja pyörittele fileet kauttaaltaan jauhoissa. Paista fileet kahdessa erässä kuumalla pannulla öljyssä 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 4.
Lusikoi lämmin kastike laakealle tarjoilulautaselle ja aseta pinnalle paistetut seitifileet. Koristele persiljalla.
Seitiä ja paprikakastiketta espanjalaisittain
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Pakasteseiti taipuu helposti näyttäväksi annokseksi espanjalaiseen tyyliin oliiviöljyssä paistettuna ja täyteläisen paprikakastikkeen kanssa tarjottuna.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) seitifileetä msc (pakaste) |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Paprikakastike | |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | tomaatti |
| 165 g | (1 prk, 330/165 g) suikaloitua paprikaa etikkaliemessä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Koristeluun | |
| lehtipersiljaa | |
Valmistus
- 1
Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) seitifileetä msc (pakaste) - 2
Valmista paprikakastike. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Valuta paprikasuikaleet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaatti ja kuullota pehmeäksi. Lisää paprikasuikaleet ja mausteet, paista vielä minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kalan paistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl tomaatti 165 g (1 prk, 330/165 g) suikaloitua paprikaa etikkaliemessä 1 rkl oliiviöljyä 1 tl savupaprikajauhetta 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Taputtele seitifileiden pinta paperilla kuivaksi. Puolita fileet poikittaissuunnassa. Mittaa jauhot lautaselle ja pyörittele fileet kauttaaltaan jauhoissa. Paista fileet kahdessa erässä kuumalla pannulla öljyssä 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vehnäjauhoja 3 rkl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Lusikoi lämmin kastike laakealle tarjoilulautaselle ja aseta pinnalle paistetut seitifileet. Koristele persiljalla.
Määrä Ainesosa lehtipersiljaa
Vinkki: Tarjoa annos halutessasi rapeiden lohkoperunoiden tai tuoreen leivän kanssa.
Vinkki: Kokeile pakasteseitin sijaan myös turskaa tai kotimaisia vaaleita kaloja, kuten ahventa ja kuhaa.
Ravintosisältö
260
Energiaa kcal
1088
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
260
Energiaa kcal
1088
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























