Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista paprikakastike. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit. Huuhtele ja kuutioi tomaatti. Valuta paprikasuikaleet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaatti ja kuullota pehmeäksi. Lisää paprikasuikaleet ja mausteet, paista vielä minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kalan paistamisen ajan.
Taputtele seitifileiden pinta paperilla kuivaksi. Puolita fileet poikittaissuunnassa. Mittaa jauhot lautaselle ja pyörittele fileet kauttaaltaan jauhoissa. Paista fileet kahdessa erässä kuumalla pannulla öljyssä 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lusikoi lämmin kastike laakealle tarjoilulautaselle ja aseta pinnalle paistetut seitifileet. Koristele persiljalla.
Vinkki: Tarjoa annos halutessasi rapeiden lohkoperunoiden tai tuoreen leivän kanssa.
Vinkki: Kokeile pakasteseitin sijaan myös turskaa tai kotimaisia vaaleita kaloja, kuten ahventa ja kuhaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
254
1064
15,0 g
2,3 g
9,3 g
2,5 g
1,5 g
19,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli