Siskonmakkara-gnocchipannu
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä helppo ja herkullinen siskonmakkara-gnocchipannu valmistuu käden käänteessä! Halutessasi arkeen hieman luksusta, viimeistele ateria juustoraasteella.
| 500 g | (1 ps) perunagnoccheja |
| 400 g | (1 pkt) siskonmakkaraa |
| 300 g | (1) parsakaalia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| (voimakasta juustoraastetta) | |
- 1.
Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista siskonmakkaramassa kuorestaan palloiksi pannulle ja paista kypsiksi noin 5 minuuttia. Nosta makkarapallot erilliseen kulhoon ja jätä rasva pannulle.
- 3.
Huuhtele parsakaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulit ja sipuli. Hienonna valkosipuli ja viipaloi sipuli. Paista kaalia pannulla noin 5 minuuttia käännellen. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää pannulle kerma, makkarat ja gnocchit. Kuumenna ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- 4.
Viimeistele halutessasi voimakkaalla juustoraasteella.
Tämä helppo ja herkullinen siskonmakkara-gnocchipannu valmistuu käden käänteessä! Halutessasi arkeen hieman luksusta, viimeistele ateria juustoraasteella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 ps) perunagnoccheja |
| 400 g | (1 pkt) siskonmakkaraa |
| 300 g | (1) parsakaalia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| (voimakasta juustoraastetta) | |
Valmistus
- 1
Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) perunagnoccheja - 2
Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista siskonmakkaramassa kuorestaan palloiksi pannulle ja paista kypsiksi noin 5 minuuttia. Nosta makkarapallot erilliseen kulhoon ja jätä rasva pannulle.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen 400 g (1 pkt) siskonmakkaraa - 3
Huuhtele parsakaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulit ja sipuli. Hienonna valkosipuli ja viipaloi sipuli. Paista kaalia pannulla noin 5 minuuttia käännellen. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää pannulle kerma, makkarat ja gnocchit. Kuumenna ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Määrä Ainesosa 300 g (1) parsakaalia 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punasipuli 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Viimeistele halutessasi voimakkaalla juustoraasteella.
Määrä Ainesosa (voimakasta juustoraastetta)
Vinkki: Vegaanisen version saat korvaamalla siskonmakkarat kasvisnakeilla, vaihtamalla ruokakerman kaurakermaan ja jättämällä juustoraasteen pois.
Ravintosisältö
699
Energiaa kcal
2924
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
13,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
4,3 g
Suolaa
699
Energiaa kcal
2924
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
13,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
4,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (voimakasta juustoraastetta) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























