Siskonmakkara-gnocchipannu

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Tämä helppo ja herkullinen siskonmakkara-gnocchipannu valmistuu käden käänteessä! Halutessasi arkeen hieman luksusta, viimeistele ateria juustoraasteella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 ps) perunagnoccheja
400 g(1 pkt) siskonmakkaraa
300 g(1) parsakaalia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunasipuli
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä paistamiseen
(voimakasta juustoraastetta)

Valmistus

  1. 1

    Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) perunagnoccheja
  2. 2

    Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista siskonmakkaramassa kuorestaan palloiksi pannulle ja paista kypsiksi noin 5 minuuttia. Nosta makkarapallot erilliseen kulhoon ja jätä rasva pannulle.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä paistamiseen
    400 g(1 pkt) siskonmakkaraa
  3. 3

    Huuhtele parsakaali. Paloittele kukinnot suupaloiksi. Leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulit ja sipuli. Hienonna valkosipuli ja viipaloi sipuli. Paista kaalia pannulla noin 5 minuuttia käännellen. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää pannulle kerma, makkarat ja gnocchit. Kuumenna ja mausta suolalla sekä pippurilla.

    MääräAinesosa
    300 g(1) parsakaalia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunasipuli
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Viimeistele halutessasi voimakkaalla juustoraasteella.

    MääräAinesosa
    (voimakasta juustoraastetta)

Vinkki: Vegaanisen version saat korvaamalla siskonmakkarat kasvisnakeilla, vaihtamalla ruokakerman kaurakermaan ja jättämällä juustoraasteen pois.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (voimakasta juustoraastetta) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä