Jouluinen uunilohi
Ainekset
Kastike
Lisäksi
Valmistus
Laita lohifilee leivinpaperille uunipellille. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita voi nokareina lohen päälle. Valuta hunaja pinnalle. Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää, mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi.
Tee kastike kalan kypsyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Sekoita ne ranskankermaan. Mausta kastike oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista sitruunan mehu. Sekoita 1 rkl sitruunanmehua kastikkeeseen.
Pese tai huuhtele koristeeksi tulevat hedelmät tarvittaessa. Kuivaa ne ja leikkaa lohkoiksi tai viipaleiksi.
Pirskottele 2 rkl sitruunamehua kypsän lohen pinnalle. Levitä ranskankermakastike hieman jäähtyneelle lohelle. Koristele joulukala hedelmillä, karpaloilla, siemenillä ja yrteillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
180
753
17,3 g
10,0 g
3,0 g
2,9 g
—
3,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl sitruunan kuorta raastettuna (luomu),
viikunaa, limeä, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä tai siemeniä, yrttejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli