Kolmen aineksen italialainen juustokakku
Ainekset
Valmistus
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Sekoita ricotta, keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto juustoseokseen. Kaada seos vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes pinta saa kullanruskeaa väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen vuoasta irrottamista.
Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.
Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta tai vaniljasokeria.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
202
847
14,4 g
8,9 g
13,0 g
13,0 g
0,4 g
5,1 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
marjoja esim, vadelmia,
(tomusokeria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli